Politika Saopštenje Skupština

Još četiri poslanika podržala inicijativu za izglasavanje nepoverenja Vladi i razrešenje predsednika Srbije

Dosta je bilo i Dveri pokrenuli su 14. februara inicijativu za izglasavanje nepoverenja Vladi Srbije i razrešenje predsednika Srbije.

Svih 20  poslanika poslaničkih grupa DJB i Dveri potpisalo je obe inicijative, a predlog su juče potpisala i četiri poslanika iz poslaničke grupe Nova Srbija – Pokret za spas Srbije: Sanda Rašković Ivić, Dijana Vukomanović, Đorđe Vukadinović i Slaviša Ristić.

Za zakazivanje sednice na kojoj bi se raspravljalo o smeni Vlade je potrebno 60 poslanika, a za razrešenje predsednika 84 potpisa.

Postavlja se pitanje zašto se već sedam dana ignoriše ova inicijativa jer bi to moglo da konačno razbije blokadu rada Skupštine. Podsećamo, skupština opet ne zaseda baš kao i u vreme predsedničkih izbora pod izgovorom da to ugrožava stabilnost zemlje.

Pozivamo sve opozicione poslanike koje sebe nazivaju opozicionim da sujetu ostave sa strane i podrže inicijativu ne bi li predsednica morala da zakaže sednicu koju tražimo.  Ovo je način da pokažu da li su zaista opoziciono nastrojeni ili samo igraju produženu ruku vlasti.

Inicijativu za izglasavanje nepoverenja Vladi podneli smo zbog izuzetno lošeg materijalnog stanja građana, katastrofalnog stanja u zdravstvu kulturi i obrazovanju, najniže stope privrednog rasta u regionu, zbog stanja u RTS, medijskog mraka, zbog izbegavanja Vlade da učestvuje u raspravi o budžetu, nesređenih spiskova, zbog izbora stranačkih kadrova na najvažnija mesta u državi, nekvalifikovanih ministara, odlaska hiljada mladih, zbog raširene korupcije i kriminala.

Za razrešenje Vučića na mestu predsednika Srbije je pet razloga. Prvo, kršenje Ustava Srbije i predsedničke zakletve da će se boriti za očuvanje KiM kao dela Srbije. Drugi razlog je to da se predsedniku zabranjuje bilo koja druga javna funkcija, a Vučić do danas nije podneo ostavku na mesto predsednika SNS. Treći razlog je konstantan pritisak na pravosuđe u Srbiji, komentarisanje presuda i uticaj na sudske postupke. Četvrti je preuzimanje funkcije predsednika Vlade Srbije i funkcija pojedinih ministara, i pojavljivanje u diplomatskim susretima gde inače treba da budu ministri ili premijerka. I poslednji je njegovo učestvovanje na lokalnim izborima 4. marta gde se pojavljuje kao nosilac liste u svim gradovima gde se održavaju lokalni izbori.

Ukoliko i ostali poslanici imaju neke druge inicijative DJB će ih razmotriti i podržati.

Pozivamo i vladajuću većinu oko SNS da podrži našu inicijativu. Svaki predsednik Vlade i svaki predsednik u svakoj zemlji bi jedva dočekao ovu inicijativu kako bi podneli račune građanima, pokazali koliko dobro su radili i pokazali da li je naša inicijativa neosnovana.

Povezani tekstovi:

Dosta je bilo i Dveri pozivaju poslanike opozicije da podrže  inicijativu za izglasavanje nepoverenja Vladi Srbije i razrešenje predsednika Srbije

Dosta je bilo

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar