Beograd Mediji Pravosuđe Saopštenje

Niko od medija nije preneo saopštenje DJB o sramnom rešenju Upravnog suda

Nijedan medij nije preneo DJB saopštenje o rešenju Upravnog suda kojim tvrdi da je Saša Radulović poslanik, a da nije birač i kandidat, iako jeste.

Podsećamo, Upravni sud je u ponedeljak 21. februara odbacio žalbu koju je Saša Radulović podneo protiv Gradske izborne komisije zbog proglašenja lažne izborne liste ‘’Dosta je bilo pljačke, korupcije i lopovluka – Radulović Milorad’’.

U obrazloženju suda stoji:

“Odredbom člana 51. Zakona o lokalnim izborima je propisano da svaki birač, kandidat za odbornika i predlagač kandidata ima pravo na zaštitu izbornog prava, po postupku utvrđenim ovim zakonom.

Imajući u vidu da je žalbu izjavio Saša Radulović iz Beograda, predsednik poslaničke grupe Dosta je bilo u Narodnoj skupštini Republike Srbije, po oceni suda, žalilac nema legitimaciju za njeno podnošenje.”

Poznata je činjenica da je Saša Radulović  i birač i kandidat na listi broj 7. “Dosta je bilo i Dveri – Da ovi odu, a da se oni ne vrate”, narodni poslanik i predsednik poslaničke grupe “Dosta je bilo”.

DJB je u jučerašnjem saopštenju najavio i krivičnu prijavu protiv članova veća, sudija Gordane Džakule, Slađane Bojović i Radojke Marinković  zbog skandaloznog rešenja koje su donele po očiglednom političkom nalogu SNS-a, zatim zahtev Visokom savetu sudstva da preispita njihov rad i razreši ih sudijske funkcije, kao i zahtev Ustavnom sudu sa privremenom merom.

Medijima ovo nije bilo značajno.

Dnevni list Danas delimično je preneo saopštenje, uz naslov ‘’Radulović podnosi krivične prijave protiv sudija Upravnog suda’’.

SNS mediji – Alo i TV Hepi ukratko su preneli da je Upravni sud odbacio Radulovićevu žalbu.

Radio Beograd i Blic su takođe ukratko preneli obrazloženje Upravnog suda navodeći da je u pitanju proceduralna greška.

Ni reči o saopštenju Dosta je bilo.

Povezani tekstovi:

Upravni sud u rešenju napisao da Saša Radulović nije birač

DJB podneo prigovor GIK-u

DJB podneo žalbe Upravnom sudu zbog lažne DJB liste

GIK proglasio lažnu listu Dosta je bilo

Ko je lažni Radulović, nosilac lažne liste Dosta je bilo

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Jeste li videli kako vas je RTS smestio u debatu sa Belim, Ne davimo BG i Šapićem, a drugu debatu u kojoj je SNS ubacili su četiri frakcije DS-a.Neka reč o toj sramoti, molim vas.

  • Ne znam u čemu ne problem, gotovo svakodnevno prenose vaše izjave o ostalim kandidatima opozicije na Pinku, baš ste medijski zastupljeni kod Mitrovića.

    • Možda je mislio da su zastupljeni u negativnom i pljuvačkom kontekstu. Paaaa… realno je u pravu 😉 Tako rade režimski mediji: svakodnevno te zasipaju kofama govana a ne daju ti mogućnost da im odgovoriš. Kako je lepo biti junak u borbi kad prethodno protivniku vežeš ruke.

    • Pink bukvalno samo prenese Sašinj i Boškovu pljuvačnu protiv Đilasa i Šapića, ništa više.