Београд Правосуђе Саопштењe

Управни суд сматра није од значаја то што ће лажна ДЈБ листа довести бираче у заблуду

Управни суд је у понедељак 21. Фебруара одбио жалбу коју је грађанин Вулетић поднео против Градске изборне комисије због проглашења лажне изборне листе ‘’Доста је било пљачке, корупције и лоповлука – Радуловић Милорад’’.

Као грађанин Републике Србије и грађанин Града Београда који има право да слободно бира политичку опцију на београдским изборима, Вулетић је претходно поднео приговор РИК-у против проглашења ове изборне листе а посебно зато што ни он ни његова породица нису сигурни који је Доста је било аутентичан а који лажни.

Управни суд сматра није од значаја то што ће бирачи лажном СНС листом Доста је било – Милорад Радуловић бити доведени у заблуду.

Подсећамо, ГИК је прогласио листу која има за циљ да бираче доведе у заблуду и да приликом заокруживања на гласачком листићу, убеђени да гласају за ДЈБ, гласају за лажну листу. Управни суд очигледно сматра да је то у реду. ГИК на овај начин омогућава вршење кривичног дела повреде изборног права грађана, због чега се ово решење морало огласити ништавим.

Сматрамо да је оваквом одлуком Управни суд послао поруку свим грађанима Београда да у њиховом случају не важи слобода избора и да је политичким странкама дозвољено да их варају и обмањују

Из очигледног страха да ће листа ДЈБ и Двери остварити јак двоцифрен резултат, СНС на све могуће начине наставља да обмањује грађане, као што је то радио са својом лажном листом на локалним изборима 2016. Године. Управни суд их у томе подржава.

Повезани текстови:

 

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар