Београд Правосуђе Саопштењe

Управни суд скандалозним решењем одбио жалбу Војина Биљића

Управни суд је у понедељак 21. фебруара одбио жалбу коју је адвокат Војин Биљић, носилац листе ”Доста је било и Двери – Да ови оду а да се они не врате” поднео против решења Градске изборне комисије због проглашења лажне изборне листе ‘’Доста је било пљачке, корупције и лоповлука – Радуловић Милорад’’.

Ниједан од кључних аргумената  наше жалбе није цењен, попут аргумента да је у питању злоупотреба права која је забрањена, као и чињенице да је у сличној ситуацији Управни суд већ био на становишту да злоупотреба имена Доста је било није дозвољена другим политичким групацијама. Уместо да испита наше наводе, Управни суд их је једноставно игнорисао.

Такође, иако је на томе у жалби инсистирано, Управни суд се није изјаснио да ли ова фантомска листа представља подлогу за масовно вршење кривичних дела против слободних избора, конкретно преваре бирача, за шта закон предвиђа јасну правну последицу,  а то је оглашавање решења о листи ништавим.

Уместо тога, суд је нашао да довођење бирача у заблуду које ће неспорно наступити услед проглашења ове листе, није од значаја за његову одлуку.

Сматрамо да је оваквом одлуком Управни суд послао поруку свим грађанима Београда да у њиховом случају не важи слобода избора и да је политичким странкама дозвољено да их варају и обмањују.

Због ове скандалозне судске одлуке којом су прекршена људска права и кандидата али и свих бирача у Београду, изјавићемо уставну жалбу Уставном суду са захтевом да хитно донесе привремену меру којом ће лажну листу спречити да учествује на изборима. Уједно, о постојању новог става да се бирачи смеју доводити у заблуду, обавестићемо и Високи савет судства, како би се утврдило да ли су поступајуће судије  повредиле Закон о судијама и основне норме судијске етике.

Повезани текстови:

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар