Правосуђе Саопштењe

Саша Радуловић од Уставног суда тражи да се спречи учествовање лажне листе ДЈБ на изборима

Саша Радуловић је упутио жалбу Уставном суду са захтевом да хитно донесе привремену меру којом ће лажну листу ‘’Доста је било пљачке, корупције и лоповлука – Радуловић Милорад’’ спречити да учествује на изборима.

Саша Радуловић поднео је и Високом савету судства захтев за покретање дисциплинског поступка и разрешење судија Управног суда Гордане Џакуле, Слађане Бојовић и Радојке Маринковић.

Подсећамо, Управни суд је у понедељак 21. фебруара одбaцио жалбу коју је Саша Радуловић поднео против Градске изборне комисије због проглашења лажне изборне листе ‘’Доста је било пљачке, корупције и лоповлука – Радуловић Милорад’’. У жалби Уставном суду се наводи да је ово скандалозна одлука Управног суда којом су прекршена људска права и кандидата али и свих бирача у Београду.

Управни суд је донео решење којим тврди да је Саша Радуловић посланик, а да није бирач и кандидат, иако јесте. Цитирамо:

“Одредбом члана 51. Закона о локалним изборима је прописано да сваки бирач, кандидат за одборника и предлагач кандидата има право на заштиту изборног права, по поступку утврђеним овим законом.

Имајући у виду да је жалбу изјавио Саша Радуловић из Београда, председник посланичке групе Доста је било у Народној скупштини Републике Србије, по оцени суда, жалилац нема легитимацију за њено подношење.”

Саша Радуловић јесте и бирач и кандидат на престојећим изборима, и ти подаци се налазе у материјалу који су судије прибавиле или морале прибавити у складу са чланом 54 став 2 Закона о локалним изборима.

Такође, судије су у материјалу који им је доставио ГИК имале  и потврду о бирачком праву Саше Радуловића и изборну листу на којој се налази име Саше Радуловића.

Уједно, о постојању новог става судија Управног суда да се бирачи смеју доводити у заблуду, Радуловић је обавестио и Високи савет судства, како би се утврдило да ли су поступајуће судије  повредиле Закон о судијама и основне норме судијске етике.

Предлажемо да Уставни суд обустави извршење оспорених аката и то Решења Управног суда и Решења Градске изборне комисије.

Разлог за ово је штета која може наступити како за листу ‘’Доста је било и Двери – Да ови оду а да се они не врате’’, али и за бираче који ће свој глас дати супротно свом политичком уверењу и својој слободи мисли. Ово може нанети несагледиву штету јавном поретку Републике Србије, па је стога неопходно да се одлука донесе пре одржавања избора, тачније пре 04.03.2018.године.

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Veceras u 19h na Prvoj vidim da ce Sasa Radulovic ipak ukrstiti koplja sa Sapicem.Bice i Antic iz SPS-a.
  To je dobro,jer uvek kada ukrstite nekog od ovih koji duze egzistiraju na politickoj sceni Srbije i na nekom nivou ucestvuju u vlasti sa nekim ko je nov i propagira drugaciji pristup bavljenja politikom-kao npr.Dusana Pavlovica i Jovanovica iz DSS-a, ili Seselja i Obradovica, tu se vidi drasticna razlika, a ovi stari u odnosu na nove stvarno izgledaju jadno i prevazidjeno.
  U onom obrazlozenju TV N1 zasto nece organizovati tv duel Sapic-Radulovic pre izbora, pisalo je da je upucen poziv listi DJB-Dveri da svoj program predstave na toj televiziji, ukljucujuci i mogucnost da predsednici DJB i Dveri gostuju zajedno ili u posebnim terminima-hoce toga biti u ova 3 dana do izborne tisine ili mrka kapa?Posto su one debate sa po 6-8 ucesnika i na RTS-u i na N1 skoro pa negledljive,tj.tesko da ce one na bilo koga uticati za koga ce da glasa,pre ce ih demotivisati da izadju na izbore ili ce baciti glas na jednu od podmetnutih Vucicevih lista i cini se da se na tom demoralisanju birackog tela da izadje na izbore intenzivno radi posebno ove 2 nedelje pred izbore-sve je vise tema, i sve je vaznije nego beogradski izbori

 • Опростите што ћу се нашалит на ово Сашино, а можда ћу погодити одговор од ријечи до ријечи. АВ, ће преко свог орнана завани “Уставни Суд”, одговорити овако нешто:

  “Поводом захтева Саше Радуловића, који иначе није гласач, а упутио је жалбу Уставном суду са захтевом да хитно донесе привремену меру којом ће лажну листу ‘’Доста је било пљачке, корупције и лоповлука – Радуловић Милорад’’ спречити да учествује на изборима, од 27. Фебруара 2018. године. Обавештавамо Вас да предмет под класификационом ознаком СР-127/2018 није разматран на седници Првог великог већа Уставног суда. Такође, обавештавамо Вас да је разматрање наведеног предмета предвиђено у планском раздобљу април-мај 2018. године.”.
  Молим модераторе сајта, да пусте ово, да видим колико ћу промашити одговор “квази правника” , у суду и страшљиваца.
  Поздрав срдачан за модераторе сајта, све гласаче коалиције и добре људе.

  Да не би више било овако функционисало правосуђе имате 4.март: ”Доста је било и Двери – Да ови оду, а да се они не врате”, под бројем 7 на гласачком листићу.