Београд Политика Саопштењe Скупштина

(Видео) Саша Радуловић и Бошко Обрадовић у Народној скупштини са студентима разговарали о буџету

Народни посланици Саша Радуловић и Бошко Обрадовић разговарали су данас са студентима Правног факултета у бифеу Народне скупштине.

Тема разговора била је процедура усвајања буџета, али и остале скупштинске теме за које су студенти били заинтересовани.

По добро утабаној пракси, и овај догађај био је праћен опструкцијом од стране скупштинске службе и СНС-а. Наиме, генерална секретарка Народне скупштине претходни дан је забранила коришћење скупштинске сале у којој је требало да се одржи предавање, па смо морали да се вратимо старом српском обичају и разговор са студентима одржимо у кафани.

Скупштинска служба дала је образложење да не желе гужву и да не могу да нам уступе ни најмању салу јер водећи промотер листе СНС Аја Јунг организује свој догађај који при том није био најављен у календару скупштинских дешавања.

У Дому Народне скупштине постоји укупно шест сала. У тренутку одржавања састанка са студентима све су биле слободне, па је бесмислено говорити како не постоји могућност да се једна од њих на сат времена уступи студентима и шефовима две посланичке групе.

Изгледа да Аја Јунг и остали са листе СНС-а имају већа права у Народној скупштини од народних посланика и осталих грађана Србије.

Ова опструкција од стране СНС-а није спречила посланике Радуловића и Обрадовића да у једној пријатној атмосфери одговарају на бројна питања студената.

Студенти су постављали питања о буџету, неодговорном понашању министара и владајуће већине у Скупштини, кршењу закона и Пословника, као и о бројним иницијативама и законским предлозима опозиције које владајућа већина на челу са СНС-ом одбија да стави на дневни ред.

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар