Beograd Saopštenje

Bot postavljen za v.d. direktora JP u Zemunu

U utorak, 27. februara održana je sednica Skupštine GO Zemun sa jednom tačkom na dnevnom redu: prestanak mandata zbog podnošenja ostavke jednog vršioca dužnosti na mestu direktora JP za pijačne i pogrebne usluge Zemun i imenovanje novog vršioca dužnosti direktora ovog javnog preduzeća.

Višegodišnja i gotovo jedina praksa imenovanja vršioca dužnosti direktora iz redova Srpske napredne stranke se nastavlja. Na poslednjoj sednici imenovan je Vladimir Ćorić (1985.).

Ne samo gradske i republičke vlasti, već i opštinske, ovu praksu primenjuju iz prostog razloga što na taj način izbegavaju javne konkurse i dolazak najboljih među nama na važna rukovodeća mesta, ostavljajući tako prostor da na ta najvažnija mesta postavljaju partijske poslušnike bez dana pravog radnog staža. Tako skupštinske većine na najodgovornija mesta postavljaju stranačke poslušnike koji su do tada obavljali najraznovrsnije stranačke aktivnosti – od lepljenje plakata i obilaska sugrađana po kućama, pa do botovanja.

U biografiji koja je našim odbornicima data neposredno pred sam početak sednice, može se videti da je Vladimir Ćorić od 2012. godine do imenovanja na mesto v.d. direktora JP za pijačne i pogrebne usluge Zemun radio isključivo u opštini Zemun ili u okviru javnih preduzeća nad kojima monopol drži Srpska napredna stranka.

Vladan Ćorić se nije predstavio odbornicima Skupštine GO Zemun i nije izneo nešto što se očekuje od osobe koja dolazi na tako jednu važnu poziciju – plan rada.

Mladi naprednjak, kao što se u biografiji može videti, nema nikakvo ozbiljno ili makar ozbiljnije radno iskustvo na rukovodećim mestima, ali mu je skupštinska većina i pored toga ukazali poverenje i imenovali ga na mesto vršoca dužnosti direktora jednog javnog preduzeća.

Vladimir Ćorić široj je javnosti nažalost poznat po tome što je bot Srpske napredne stranke, a ne po tome što ima znanje, kvalifikacije  i iskustvo koje bi mogle unaprediti rad jednog javnog preduzeća.

Kao i većina stranačkih poslušnika, i Ćorić je učestvovao u naručenim “spontanim” izjavama građana u različitim okolnostima. Tako je 2015. godine i on jedan od građana koji su se “slučajno” našli u centru Beograda da prokomentarišu skup koji je bio organizovan, a koji nikako nije odgovarao Aleksandru Vučiću, kao ni vladajućoj većini. Još tada su društvene mreže bile preplavljene komentarima da se u spornom snimku pojavljuju aktivisti i botovi Srpske napredne stranke. Ceo snimak možete pogledati na ovom linku, a novopostavljeni v.d. direktor JP za pijačne i pogrebne usluge Zemun komentar je dao od 3:55.

Dragi sugrađani, zaista mislimo da je nedopustivo da lepljenje plakata, obilazak građana, botovanje, ponekad čak i napadi i batinašenje, kao i bilo koje druge stranačke aktivnosti mogu biti odskočna daska za napredovanje u karijeri. Moraju da nas vode najbolji među nama, drugačije ne možemo očekivati uspeh.

Dosta je bilo od prvog dana ukazuje na to da stranački botovi ne smeju biti imenovani mimo konkursa, mimo toga što nemaju potrebna znanja, kvalifikacije i iskustvo na najodgovornije pozicije u opštini, gradu i državi. Podsećamo građane da je Dosta je bilo u Nišu održao prvi i jedini javni konkurs za članove nadzornih odbora i na taj način “prepustio” građanima da obavljaju funkcije koje ne bi smele biti deo “političkog plena”. Ovako će biti i u Beogradu i u svim gradovima i opštinama gde Dosta je bilo bude činio vladajuću većinu.

Odbornička grupa “Dosta je bilo” u Skupštini GO Zemun

Povezani tekstovi:

http://dostajebilo.rs/blog/2018/02/27/ko-su-huligani-sns-koji-su-napali-poslanike-djb-i-dveri/?lang=lat

http://dostajebilo.rs/blog/2018/02/06/niska-borba-protiv-partijske-podele-plena-pokazna-vezba-za-celu-srbiju/?lang=cir

Oznake

DJB Zemun

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Znam da ste skoro postavili gradjane na osnovu konkursa u nisu. Zanima me da li cete postaviti neki njihov presek rada. Da vidimo da li su i kakve rezultate postigli.

    Bilo bi dobro kad bi moglo da se uporede sa prethodnim ljudima koji su bili na tim pozicijama pa da se vidi da je vase resenje bolje.

    Verujem da jeste ako nista drugo barem daje sansu obicnom ljudima da se zaposle u svojoj dwlatnosti i slicno.