Војводина Медији Саопштењe

“Куповина медија” и ове године на делу у Кикинди!

Како имамо прилику да видимо, кикиндска власт и ове године определила је највише средстава по конкурсу из области јавног информисања својим подобним медијима.

Са највише новца (од укупних 23,5 милиона) поново је награђена, одана власти ТВ Рубин, чак близу 14 милиона динара, за два пројекта (један 11,5 милиона, а други 2,2 милиона динара). Нове кикиндске новине (ћириличне) добиле су близу 5 милиона за верност, док је напредњак Золтан Доброка, за свој интернет портал (иначе веома слабо посећен), добио трећи највећи износ, 1,1 милион. О квалитету пројеката да ни не говоримо!

То није све, пола милиона динара грађани Кикинде даће ове године листу Информер, таблоиду који свакодневно пласира лажне вести, а чији циљ је да шири панику у народу којекаквим државним ударима, измишљеним покушајима атентата…

Можемо само да закључимо да су се хвалоспеви и неистине исплатили, а то што грађанство није адекватно информисано и што опозиција нема прилику да добије простор у овим медијима (осим када се ради о блаћењу), овој владајућој гарнитури није важно.

С друге стране, недељник Кикиндске, који итекако зна да упути критику (властодршцима, ко год то био, али и опозицији), добио је срамних 50 хиљада динара.

Подвлачимо да овакво необјективно извештавање, какво показују медији који су највише профитирали и ове године, доводи грађане Кикинде у заблуду, нарочито оне који немају могућност да прате дешавања на интернету.

Нажалост, ово је само један од начина на који актуелна власт, не само у Кикинди, манипулише гласачким телом, па поред куповине гласова, уцена и различитих малверзација, којима смо били сведоци, ни не чуде изборни резултати где убедљиву победу сваки пут однесе управо СНС.

Покрет Доста је било залаже се да се новац који се опредељује по конкурсима, подели на основу квалитета поднесених пројеката, јер само на тај начин можемо имати објективно и независно информисање грађана, који треба да чују све што се око њих дешава, и тек тада закључе коме ће дати своје поверење.

Ово решење о додели новца медијима (које се налази на сајту локалне самоуправе), још један је показатељ медијског мрака у целој Србији, који се што пре мора зауставити.

Ознаке