Београд Унутрашњи послови

МУП да достави информације о пребивалишту непознатих људи са позива за гласање

Доста је било затражио је од Полицијске управе за Град Београд проверу сталног становања за 160 лица за која грађани тврде  да не станују на адресама на којима су ова лица добила обавештења о гласању за локалне изборе у Београду.

За иста лица смо затражили да нам се доставе подаци из евиденције пребивалишта и боравишта и то од ког датума је извршен упис пријаве пребивалишта за наведена лица на тим адресама, и на којој адреси становања је био евидентиран претходни упис пребивалишта за наведена лица.

Надлежни орган је дужан да достави податке из евиденције пребивалишта и боравишта грађана у складу с прописима о заштити података личности подносиоцу овог захтева коме су ти подаци неопходни за извршавање послова из своје надлежности – учествовања у изборном поступку за одборнике Скупштине града Београда одржаних дана 4. марта 2018.год. и ради обавештавања јавности о чињеницама о којима јавност има оправдан интерес да их сазна.         

Одредбама Закона о јединственом бирачком списку утврђена је законска обавеза редовног ажурирања бирачких спискова у циљу уставног, законског, слободног, општег и једнаког изборног права грађана.

То значи да су државни органи дужни да континуирано врше уписе, брисања и промене у бирачком списку а на основу чињеница добијених по службеној дужности,  од физичких и правних лица, обзиром на шири друштвени значај исправности и потпуности бирачких евиденција.

Према подацима добијених од грађана наведена лица не станују и непозната су на адресама које су пријавили МУП-у као своје пребивалиште чиме је учињена неправилност бирачког списка као јавне исправе.

Закон о пребивалишту и боравишту утврђује обавезу надлежних државних органа да изврше проверу чињенице становања грађана на адреси пријављеног пребивалишта, провере истинитости података на основу којих је извршен пријава пребивалишта и потом даље поступају сходно тој одредби закона.

Доста је било

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • I sta cete sad razbojnici , preuzeli ste pokret .Uradili laksi deo posla.Sad vas ceka tezi deo a to je da sprecite lose posledice po vas kad se sazna za sva ova desavanja. A saznace se isuvise je mnogo nacina za to . Sasa ce da se vine visoko u ocima javnosti i to nikako necete moci da zaustavite .

  • Konacno opet proohodan sajt DJB . Danima se objavljuju samo neutralni komentari uz preovladajuce prisustvo botova ciji rukopis je prepoznatljiv po matrici [jer ih sve ocigledno obucava jedna te ista osoba zaostala iz skole ozne i udbe] .
   Svedoci smo neregularnih desavanja u pokretu : blokada svih informacija koje bi trebale da dodju do clanstva i javnosti, pojava velikog broja botova na komentarima , cutanje medija [potpuni muk koji je Srbiji cesto glasniji od vriska] nema cak ni sladostrasti tudjoj propasti [ koja je toliko omiljena kod nas] , cutanje koalicionog partnera iako je njegova prica krenula istim tokom pa se povratila “na dobro”kao da je napravljen dogovor “o saradnji”.Sa Sasom je “dogovor o saradnji”nemoguc pa ga zato i nema .Verujem da ce sve sto se desilo ovih dana i sta je prezivelo rukovodstvo DJB biti jednog dana u udzbenicima istorije kao jedna od najsramnijih epizoda nasilja vlasti u nasoj istoriji.
   Verujem da je Ljupka samo zelela da sacuva cist mandat i da ne bude deo onog sto ce biti instalirano uskoro u DJB dok se nislija preplasio i zbrisao , vratio mandat [ mozda je bolje tako nego da je saradjivao].
   Nazalost sve govori da su krupni dogadjaji pred nama vlast glanca put kojim ce da prodje i jako im je vazno da se slucajno ne spotaknu o neki kamencic.