Beograd Unutrašnji poslovi

MUP da dostavi informacije o prebivalištu nepoznatih ljudi sa poziva za glasanje

Dosta je bilo zatražio je od Policijske uprave za Grad Beograd proveru stalnog stanovanja za 160 lica za koja građani tvrde  da ne stanuju na adresama na kojima su ova lica dobila obaveštenja o glasanju za lokalne izbore u Beogradu.

Za ista lica smo zatražili da nam se dostave podaci iz evidencije prebivališta i boravišta i to od kog datuma je izvršen upis prijave prebivališta za navedena lica na tim adresama, i na kojoj adresi stanovanja je bio evidentiran prethodni upis prebivališta za navedena lica.

Nadležni organ je dužan da dostavi podatke iz evidencije prebivališta i boravišta građana u skladu s propisima o zaštiti podataka ličnosti podnosiocu ovog zahteva kome su ti podaci neophodni za izvršavanje poslova iz svoje nadležnosti – učestvovanja u izbornom postupku za odbornike Skupštine grada Beograda održanih dana 4. marta 2018.god. i radi obaveštavanja javnosti o činjenicama o kojima javnost ima opravdan interes da ih sazna.         

Odredbama Zakona o jedinstvenom biračkom spisku utvrđena je zakonska obaveza redovnog ažuriranja biračkih spiskova u cilju ustavnog, zakonskog, slobodnog, opšteg i jednakog izbornog prava građana.

To znači da su državni organi dužni da kontinuirano vrše upise, brisanja i promene u biračkom spisku a na osnovu činjenica dobijenih po službenoj dužnosti,  od fizičkih i pravnih lica, obzirom na širi društveni značaj ispravnosti i potpunosti biračkih evidencija.

Prema podacima dobijenih od građana navedena lica ne stanuju i nepoznata su na adresama koje su prijavili MUP-u kao svoje prebivalište čime je učinjena nepravilnost biračkog spiska kao javne isprave.

Zakon o prebivalištu i boravištu utvrđuje obavezu nadležnih državnih organa da izvrše proveru činjenice stanovanja građana na adresi prijavljenog prebivališta, provere istinitosti podataka na osnovu kojih je izvršen prijava prebivališta i potom dalje postupaju shodno toj odredbi zakona.

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Bravo DJB
    Objavljujte sve nepravilnosti……mozda ce jednog dana gradjanima dosaditi kradje podvale, manipulacije I kriminalne radnje kojima nas sadasnji rezim casti.

  • I sta cete sad razbojnici , preuzeli ste pokret .Uradili laksi deo posla.Sad vas ceka tezi deo a to je da sprecite lose posledice po vas kad se sazna za sva ova desavanja. A saznace se isuvise je mnogo nacina za to . Sasa ce da se vine visoko u ocima javnosti i to nikako necete moci da zaustavite .

    • Konacno opet proohodan sajt DJB . Danima se objavljuju samo neutralni komentari uz preovladajuce prisustvo botova ciji rukopis je prepoznatljiv po matrici [jer ih sve ocigledno obucava jedna te ista osoba zaostala iz skole ozne i udbe] .
      Svedoci smo neregularnih desavanja u pokretu : blokada svih informacija koje bi trebale da dodju do clanstva i javnosti, pojava velikog broja botova na komentarima , cutanje medija [potpuni muk koji je Srbiji cesto glasniji od vriska] nema cak ni sladostrasti tudjoj propasti [ koja je toliko omiljena kod nas] , cutanje koalicionog partnera iako je njegova prica krenula istim tokom pa se povratila “na dobro”kao da je napravljen dogovor “o saradnji”.Sa Sasom je “dogovor o saradnji”nemoguc pa ga zato i nema .Verujem da ce sve sto se desilo ovih dana i sta je prezivelo rukovodstvo DJB biti jednog dana u udzbenicima istorije kao jedna od najsramnijih epizoda nasilja vlasti u nasoj istoriji.
      Verujem da je Ljupka samo zelela da sacuva cist mandat i da ne bude deo onog sto ce biti instalirano uskoro u DJB dok se nislija preplasio i zbrisao , vratio mandat [ mozda je bolje tako nego da je saradjivao].
      Nazalost sve govori da su krupni dogadjaji pred nama vlast glanca put kojim ce da prodje i jako im je vazno da se slucajno ne spotaknu o neki kamencic.

  • I kod mene (soliter u Pozeskoj – Banovo Brdo) godinama stize 20-ak listica za lica koja su se odselila tokom 90-ih ili posle 1999.