LOKAL VIDEO Istočna Srbija Politika Policija

(Video) Branislav Mihajlović: U Boru se 4. marta desila “Savamala”

Više desetina građana Bora prijavilo je policiji u tom gradu da su dan uoči lokalnih izbora 4. marta i na sam izborni dan, primetili veći broj automobila bez registarskih oznaka i vozila sa tablicama Kosovske Mitrovice kako divljaju ulicama, prolaze kroz crveno svetlo i voze u suprotnom smeru.

Policajac sa druge strane je odgovorio: “Gledaj svoja posla jer ćemo mi pobediti”. Tako su građani Bora uoči lokalnih izbora 4. marta bili svedoci bahatog ponašanja na prvi pogled nepoznatih posetilaca. Prvo su se u kolonama, kršeći sve saobraćajne propise, vozili ulicama Bora. Potom su se parkirali ispred prostorija Srpske napredne stranke gde je održan sastanak.

– Pošto su u prostorijama SNS dobili instrukcije, kolona se uputila ka benzinskoj pumpi. Na putu do tamo, zbog gužve u gradu, vozili su suprotnim smerom punom brzinom. Na pumpi je svih 113 vozila,  od kojih jedan deo pripada i RTB Bor i javnim preduzećima, napunilo rezervoare i uputila se ka klubu “RTB Bor” koji je u vlasništvu države. Za vreme večere, koja je bila zatvorenog tipa, obezbeđenje nije dozvoljavalo građanima da se približe tom javnom objektu, objašnjava narodni poslanik i nosilac liste “Da ovi odu, a da se oni ne vrate – Bor” dr Branislav Mihajlović, koja je u Boru osvojila 8,17 odsto glasova.

Nakon večere, grupa koja je očigledno trebalo da zastraši građane Bora pred sutrašnje izbore, otišla je u hotel Jezero gde se pripremala za sutrašnju “akciju”.

– Sutradan ranom zorom, u svakom selu i svakoj mesnoj zajednici ispred biračkih mesta, bili su prisutni ne skrivajući se od građana koji je i trebalo da ih vide pre nego što glasaju. Ideja je bila da zastraše građane Bora i tako utiču na njihov izbor, dodaje Mihajlović.

Iako su prijave policiji od strane građana stizale tokom subote uveče i cele nedelje, organi reda se na to nisu osvrtali. To nije prvi slučaj da policija okrene glavu od građana i pravi se da se ništa ne dešava. Na sreću, u Boru se nije dogodilo ono što se desilo aprilske noći u Savamali, ali bez obzira na sve, “sindrom Savamale” širi se Srbijom.

Dosta je bilo

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar