LOKAL VIDEO Istočna Srbija Politika Policija

(Video) Branislav Mihajlović: U Boru se 4. marta desila „Savamala“

Više desetina građana Bora prijavilo je policiji u tom gradu da su dan uoči lokalnih izbora 4. marta i na sam izborni dan, primetili veći broj automobila bez registarskih oznaka i vozila sa tablicama Kosovske Mitrovice kako divljaju ulicama, prolaze kroz crveno svetlo i voze u suprotnom smeru.

Policajac sa druge strane je odgovorio: „Gledaj svoja posla jer ćemo mi pobediti“. Tako su građani Bora uoči lokalnih izbora 4. marta bili svedoci bahatog ponašanja na prvi pogled nepoznatih posetilaca. Prvo su se u kolonama, kršeći sve saobraćajne propise, vozili ulicama Bora. Potom su se parkirali ispred prostorija Srpske napredne stranke gde je održan sastanak.

– Pošto su u prostorijama SNS dobili instrukcije, kolona se uputila ka benzinskoj pumpi. Na putu do tamo, zbog gužve u gradu, vozili su suprotnim smerom punom brzinom. Na pumpi je svih 113 vozila,  od kojih jedan deo pripada i RTB Bor i javnim preduzećima, napunilo rezervoare i uputila se ka klubu „RTB Bor“ koji je u vlasništvu države. Za vreme večere, koja je bila zatvorenog tipa, obezbeđenje nije dozvoljavalo građanima da se približe tom javnom objektu, objašnjava narodni poslanik i nosilac liste „Da ovi odu, a da se oni ne vrate – Bor“ dr Branislav Mihajlović, koja je u Boru osvojila 8,17 odsto glasova.

Nakon večere, grupa koja je očigledno trebalo da zastraši građane Bora pred sutrašnje izbore, otišla je u hotel Jezero gde se pripremala za sutrašnju „akciju“.

– Sutradan ranom zorom, u svakom selu i svakoj mesnoj zajednici ispred biračkih mesta, bili su prisutni ne skrivajući se od građana koji je i trebalo da ih vide pre nego što glasaju. Ideja je bila da zastraše građane Bora i tako utiču na njihov izbor, dodaje Mihajlović.

Iako su prijave policiji od strane građana stizale tokom subote uveče i cele nedelje, organi reda se na to nisu osvrtali. To nije prvi slučaj da policija okrene glavu od građana i pravi se da se ništa ne dešava. Na sreću, u Boru se nije dogodilo ono što se desilo aprilske noći u Savamali, ali bez obzira na sve, „sindrom Savamale“ širi se Srbijom.

Dosta je bilo

Dosta je bilo

4
Ostavite komentar

avatar
2500
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
nadaZoranDosta je biloMilan Recent comment authors
najnoviji najstariji
Milan
Gost
Milan

To je Srbija.

Zoran
Gost
Zoran

Što god SNS više uteruje strah građanima to je DJB sve više bliži istinskoj pobedi.

nada
Gost
nada

ne znam ni sta staviti za komentar. podrska je nedovoljna, zgrazavanje ne pomaze vise…