VIDEO Јужна Србија Политика Саобраћај Саопштењe

(Видео) СНС Ниш оптужује ДЈБ за пословање нишког аеродрома (?!)

Српска напредна странка у Нишу покушава да скрене пажњу јавности са чињенице да СНС и Влада Србије желе да угуше нишки аеродром како би обезбедили путнике и још веће приходе аеродрому у Београду, тако што оптужује ДЈБ да је пре девет година (?!) потписао штетан уговор по нишки аеродром.

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић (СНС), гостујући у јутарњем програму ТВ Зона плус, говорио је о аеродрому Константин Велики и покушају Владе Србије да преузме аеродром што је изазвало протесте грађана. Према његовим речима, ни садашња власт у Нишу, као ни власт у Београду, није имала шта друго да учини осим да надлежност са града пребаци на државу. Том приликом, Булатовић је, између осталог, оптужио ДЈБ да је пре девет година склопио лош уговор за Аеродром Београд.

– Доста је било је пре девет година склопио теретни и опетерећујући уговор за аеродром у Нишу уз обавезу да плати одређену цену и обавезу да изврши. Он то није урадио. Да ли смо онда власници? Како се постаје власник ако не извршите своју обавезу у једном теретном уговору, запитао се градоначелник Ниша Дарко Булатовић.

Скрећемо пажњу да се иза намере да преузме нишки аеродром вероватно крије план Владе Србије да  угуши конкуренцију међу аеродромима и на силу обезбеди путнике београдском Аеродрому Никола Тесла чије су услуге далеко скупље него у Нишу.

Будући да је београдски аеродром на 25 година преузео концесионар, француска компанија Ванси, то значи да Влада Србије “намешта” веће приходе и још више оснажује монопол аеродрома у Београду који је сада у приватним рукама, а уништава нишки аеродром.

Ако Булатовић не зна шта треба да се уради са аеродромом, ДЈБ му саветује да за почетак објави све уговоре и документа о пословању нишког аеродрома, а исто да саветује и својим страначким колегама у Београду. Подсећамо, Влада Србије одбија да објави уговор са концесионаром за Аеродром Никола Тесла, што значи да грађани Србије не знају све трошкове овог дила које ће морати да плате у наредних 25 година, нити су упознати са штетним одредбама концесије по пословање аеродрома у Нишу и осталих мањих аеродрома у Србији.

Затражили смо и од Комисије за заштиту конкуренције да по службеној дужности покрене поступак испитивања повреде конкуренције на тржишту авио услуга која је настала након концесије за Аеродром Никола Тесла.

Доста је било је од почетка тврдио да је концесија за аеродром Никола Тесла  веома штетна за Србију и да иза ње стоје коруптивни дилови Владе Србије као и у свим пословима са ‘Арапима’ око ‘Ер Србије’, ‘Београда на води’, пољопривредног земљишта и бројних покушаја продаје државне имовине.

Подсећамо, Доста је било је основан 2014. године, три дана пошто је Саша Радуловић са својим тимом дао оставку у министарству привреде. То је било пре нешто више од четири године.