VIDEO Južna Srbija Politika Saobraćaj Saopštenje

(Video) SNS Niš optužuje DJB za poslovanje niškog aerodroma (?!)

Srpska napredna stranka u Nišu pokušava da skrene pažnju javnosti sa činjenice da SNS i Vlada Srbije žele da uguše niški aerodrom kako bi obezbedili putnike i još veće prihode aerodromu u Beogradu, tako što optužuje DJB da je pre devet godina (?!) potpisao štetan ugovor po niški aerodrom.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović (SNS), gostujući u jutarnjem programu TV Zona plus, govorio je o aerodromu Konstantin Veliki i pokušaju Vlade Srbije da preuzme aerodrom što je izazvalo proteste građana. Prema njegovim rečima, ni sadašnja vlast u Nišu, kao ni vlast u Beogradu, nije imala šta drugo da učini osim da nadležnost sa grada prebaci na državu. Tom prilikom, Bulatović je, između ostalog, optužio DJB da je pre devet godina sklopio loš ugovor za Aerodrom Beograd.

– Dosta je bilo je pre devet godina sklopio teretni i opeterećujući ugovor za aerodrom u Nišu uz obavezu da plati određenu cenu i obavezu da izvrši. On to nije uradio. Da li smo onda vlasnici? Kako se postaje vlasnik ako ne izvršite svoju obavezu u jednom teretnom ugovoru, zapitao se gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Skrećemo pažnju da se iza namere da preuzme niški aerodrom verovatno krije plan Vlade Srbije da  uguši konkurenciju među aerodromima i na silu obezbedi putnike beogradskom Aerodromu Nikola Tesla čije su usluge daleko skuplje nego u Nišu.

Budući da je beogradski aerodrom na 25 godina preuzeo koncesionar, francuska kompanija Vansi, to znači da Vlada Srbije “namešta” veće prihode i još više osnažuje monopol aerodroma u Beogradu koji je sada u privatnim rukama, a uništava niški aerodrom.

Ako Bulatović ne zna šta treba da se uradi sa aerodromom, DJB mu savetuje da za početak objavi sve ugovore i dokumenta o poslovanju niškog aerodroma, a isto da savetuje i svojim stranačkim kolegama u Beogradu. Podsećamo, Vlada Srbije odbija da objavi ugovor sa koncesionarom za Aerodrom Nikola Tesla, što znači da građani Srbije ne znaju sve troškove ovog dila koje će morati da plate u narednih 25 godina, niti su upoznati sa štetnim odredbama koncesije po poslovanje aerodroma u Nišu i ostalih manjih aerodroma u Srbiji.

Zatražili smo i od Komisije za zaštitu konkurencije da po službenoj dužnosti pokrene postupak ispitivanja povrede konkurencije na tržištu avio usluga koja je nastala nakon koncesije za Aerodrom Nikola Tesla.

Dosta je bilo je od početka tvrdio da je koncesija za aerodrom Nikola Tesla  veoma štetna za Srbiju i da iza nje stoje koruptivni dilovi Vlade Srbije kao i u svim poslovima sa ‘Arapima’ oko ‘Er Srbije’, ‘Beograda na vodi’, poljoprivrednog zemljišta i brojnih pokušaja prodaje državne imovine.

Podsećamo, Dosta je bilo je osnovan 2014. godine, tri dana pošto je Saša Radulović sa svojim timom dao ostavku u ministarstvu privrede. To je bilo pre nešto više od četiri godine.

Dosta je bilo

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar