LOKAL Јужна Србија Политика Саобраћај Саопштењe

Опозиција у Нишу позвала суграђане да не напуштају радна места због Вучићевог доласка

Удружене опозиционе политичке организације у Нишу захтевају од Српске напредне странке да престане да запослене у јавним предузећима и градским и општинским управама третира као бело робље које, под уценом и претњама, истоварује на изрежиране дочеке и клицање напредњачком вођи.

Пракса напредњачког интересног удружења да јавне ресурсе и грађане злоупотребљава зарад своје маркетиншке агенде, очигледно је ескалирала, те тако пред сутрашњи долазак Александра Вучића у Ниш, да би отворио исту фабрику по ко зна који пут и успут покушао да „оправда“ отимање аеродрома од Нишлија, круже спискови људи које под присилом треба довести на још један вашар обмана и манипулација.
Опозиционе странке и покрети упозоравају да запослени у јавним предузећима и установама нису квоте којима располажу месни одбори владајуће странке.

Стога, охрабрујемо наше суграђане да одоле притисцима и не саучествују у бруталном фалсификовању стварности које за циљ има пљачку нашег аеродрома. Управо због тога, у време планираног, изрежираног дочека Александра Вучића, организоваћемо мобилне екипе које ће обилазити јавна предузећа и установе, контролисати њихов рад и подржати запослене да остану тамо где, усред радног времена, и треба да буду – на радним местима за која примају плату из јавног буџета, а не на партијским скуповима.

Нишка опозиција наставиће бескомпромисно да се бори против отимања нишке ваздушне луке, како институцинално, тако и на улици, те ће пружити пуну подршку грађанском протесту, заказаном за сутра у 18 сати на Тргу краља Милана.

Такође, у четвртак, 26. априла, у 17 сати организоваћемо отворену скупштину на којој ћемо од свих градских одборника, именом и презименом, затражити да се јавно изјасне да ли ће гласати против отуђења аеродрома. Пред сваким одборником је избор – да ли ће гласати по сопственој савести и у јавном интересу због којег су и бирани, или ће своје име заувек обележити срамотом јер су дозволили пљачкање Ниша.

Саопштење потписију:
1. Демократска странка – Ниш
2. Доста је било – Ниш
3. Двери – Ниш
4. Левица Србије – Ниш
5. Народна странка – Ниш
6. Нишка иницијатива
7. Нова странка – Ниш
8. Покрет слободних грађана – Ниш
9. Покрет за преокрет – Ниш
10. Социјалдемократска странка – Ниш

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Dobar potez.
    Predlažem i da se DJB oglasi i javno osudi Šešeljeve ispade proteklih dana, verujem da ste imali pametnija posla u prethodnom periodu ali bilo bi lepo kada biste se sada oglasili, mislim da biste povratili deo poverenja kod glasača.Posebno što se ni ostatak opozicije uglavnom ne oglašava izuzev DS i LSV. Osuditi i vređanje Aleksandre Jerkov i gaženje hrvatske zastave(mada mislim da je to Šešeljeva izmišljotina).Usput potkačiti i vlast koja toleriše takvo Šešeljevo ponašanje.

  • Procitah naslov, Nis se sredjuje za vucicev dolazak.
    Ne mogu da shvatim da iko zdravog razuma moze umisliti da je tolika velicina da se zbog njega sprovode bizarni rituali idolopoklonstva i obozavanja.
    Prolaze vekovi, desavaju se mnoge promene, ali se ljudsko ponasanje ne menja.

  • Podrska za Nislije! Lepo je videti zajednicke akcije opozicije,mada je ovo nesto na sta bi trebalo da reaguju sve Nislije,bez obzira kog su politickog opredeljenja.
    Ali ova slicica gore…majko mila, kakva ekipa