LOKAL Južna Srbija Politika Saobraćaj Saopštenje

Opozicija u Nišu pozvala sugrađane da ne napuštaju radna mesta zbog Vučićevog dolaska

Udružene opozicione političke organizacije u Nišu zahtevaju od Srpske napredne stranke da prestane da zaposlene u javnim preduzećima i gradskim i opštinskim upravama tretira kao belo roblje koje, pod ucenom i pretnjama, istovaruje na izrežirane dočeke i klicanje naprednjačkom vođi.

Praksa naprednjačkog interesnog udruženja da javne resurse i građane zloupotrebljava zarad svoje marketinške agende, očigledno je eskalirala, te tako pred sutrašnji dolazak Aleksandra Vučića u Niš, da bi otvorio istu fabriku po ko zna koji put i usput pokušao da „opravda“ otimanje aerodroma od Nišlija, kruže spiskovi ljudi koje pod prisilom treba dovesti na još jedan vašar obmana i manipulacija.
Opozicione stranke i pokreti upozoravaju da zaposleni u javnim preduzećima i ustanovama nisu kvote kojima raspolažu mesni odbori vladajuće stranke.

Stoga, ohrabrujemo naše sugrađane da odole pritiscima i ne saučestvuju u brutalnom falsifikovanju stvarnosti koje za cilj ima pljačku našeg aerodroma. Upravo zbog toga, u vreme planiranog, izrežiranog dočeka Aleksandra Vučića, organizovaćemo mobilne ekipe koje će obilaziti javna preduzeća i ustanove, kontrolisati njihov rad i podržati zaposlene da ostanu tamo gde, usred radnog vremena, i treba da budu – na radnim mestima za koja primaju platu iz javnog budžeta, a ne na partijskim skupovima.

Niška opozicija nastaviće beskompromisno da se bori protiv otimanja niške vazdušne luke, kako institucinalno, tako i na ulici, te će pružiti punu podršku građanskom protestu, zakazanom za sutra u 18 sati na Trgu kralja Milana.

Takođe, u četvrtak, 26. aprila, u 17 sati organizovaćemo otvorenu skupštinu na kojoj ćemo od svih gradskih odbornika, imenom i prezimenom, zatražiti da se javno izjasne da li će glasati protiv otuđenja aerodroma. Pred svakim odbornikom je izbor – da li će glasati po sopstvenoj savesti i u javnom interesu zbog kojeg su i birani, ili će svoje ime zauvek obeležiti sramotom jer su dozvolili pljačkanje Niša.

Saopštenje potpisiju:
1. Demokratska stranka – Niš
2. Dosta je bilo – Niš
3. Dveri – Niš
4. Levica Srbije – Niš
5. Narodna stranka – Niš
6. Niška inicijativa
7. Nova stranka – Niš
8. Pokret slobodnih građana – Niš
9. Pokret za preokret – Niš
10. Socijaldemokratska stranka – Niš

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Dobar potez.
    Predlažem i da se DJB oglasi i javno osudi Šešeljeve ispade proteklih dana, verujem da ste imali pametnija posla u prethodnom periodu ali bilo bi lepo kada biste se sada oglasili, mislim da biste povratili deo poverenja kod glasača.Posebno što se ni ostatak opozicije uglavnom ne oglašava izuzev DS i LSV. Osuditi i vređanje Aleksandre Jerkov i gaženje hrvatske zastave(mada mislim da je to Šešeljeva izmišljotina).Usput potkačiti i vlast koja toleriše takvo Šešeljevo ponašanje.

  • Procitah naslov, Nis se sredjuje za vucicev dolazak.
    Ne mogu da shvatim da iko zdravog razuma moze umisliti da je tolika velicina da se zbog njega sprovode bizarni rituali idolopoklonstva i obozavanja.
    Prolaze vekovi, desavaju se mnoge promene, ali se ljudsko ponasanje ne menja.

  • Podrska za Nislije! Lepo je videti zajednicke akcije opozicije,mada je ovo nesto na sta bi trebalo da reaguju sve Nislije,bez obzira kog su politickog opredeljenja.
    Ali ova slicica gore…majko mila, kakva ekipa