Pravosuđe Saopštenje

Klanšček izgubio spor protiv Radulovića

Branko Klanšček je izgubio sudski spor protiv Saše Radulovića, a Viši sud u Beogradu doneo je pravosnažnu presudu kojom se Klanšek obavezuje da isplati Raduloviću 201.000 dinara na ime sudskih troškova krivičnog postupka.

Branko Klanšček je 2016. godine podneo privatnu krivičnu tužbu protiv Saše Radulovića i Marka Milovanovića zbog autorskog teksta na sajtu DJB, u kome se detaljno opisuje kako je Klanšček pokušao da se prevarom domogne odborničkog mandata u Opštini Vračar.

Podsećamo, Branko Klanšček je isključeni član iz DJB koji se lažno predstavljao kao zastupnik grupe građana Dosta je bilo – Saša Radulović na Vračaru. Nakon izbacivanja, Klanšček je davao izjave za medije kojima je obmanjivao javnost, a medijski prostor je dobijao u Srpskom Telegrafu, Danasu, Informeru i na TV Pink.

Marko Milovanović, nekadašnji član OO Vračar, u svom autorskom tekstu koji je bio predmet sudskog spora reagovao je na Klanščekove neistine i odlučio da obavesti članstvo i javnost o činjenicama koje su se zapravo desile.

Sud je ocenio da Branko Klanšček nije javna ličnost niti nosilac javne funkcije, te da nije dužan da trpi iznošenje kritičkog mišljenja. Sud je Milovanoviću izrekao opomenu a Radulovića oslobodio svih optužbi.

Podsećamo, Klanšček je izbačen u trenutku kada je otkriveno da je pre lokalnih izbora 2016. falsifikovao izbornu listu pokreta DJB na Vračaru i sebe stavio na prvo mesto. Tamo, ni po stručnosti ni po profesionalnom iskustvu ne bi mogao da stigne regularnim putem, pa je pokušao da do njega dođe na prevaru, kako bi eventualnim ulaskom diskreditovao pokret DJB i svoj mandat prodao SNS-u. Istog trenutka je DJB prestao da ga smatra svojim članom.

Sve ovo je izneto u autorskom tekstu zbog koga je Klanšček Radulovića tužio sudu.

Nakon toga se pojavio vrlo jasan dokaz da je Klanšček zapravo član Srpske napredne stranke – fotografija na kojoj se vidi da sedi u prvom redu na zasedanju Opštinskog odbora SNS Vračar. Naravno, i pre ovoga je bilo potpuno jasno da je samo član SNS-a mogao da dobije toliku medijsku podršku za  iznošenje neistina o DJB.

 

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Nadam se da će Danas da objavi ovu vest.
    Urednik Danas-a nek bude sad pošten, pa nek objavi vest i konačno nek prikaže Radulovića kao dobrog lika.
    Mediji su posle Vučića i njegove družine najodgovorniji što je Vučić danas tako čvrsto na vlasti.

    • Ma ne valja narod, čim njega zamenimo nekim boljim, eto i nas na vlasti.
      Inače, stvarno bi trebalo ovde objaviti pravosnažnu presudu, ne dešava se često da sns kadar izgubi na sudu.
      Nego, otkud funkcioner sns-a uopšte u DJB-u?
      Nisam pratio tu priču, ali ako sedi u rukovodstvu sns Vračara, to nije baš neki anonimus koji se provukao u DJB.
      Zar nije pala neka provera i pre nego što je mogao da napravi štetu.

    • Pa verovatno je napredovao u SNS-u tek nakon kamapanje na drustvenim mrezama protiv DJB-a nakon što je izbačen, pošto mu nije prošla prevara..

    • Ja sam na Twitter-u nasao deo presude u kojoj sud Marka Milovanovica proglasava krivim, a ne da mu je izrekao opomenu. Zato bi voleo da vidim tu pravoznasnu presudu.