Građevina Saopštenje Skupština

Jeftine izjave o jeftinim stanovima za službe bezbednosti

Predlog zakona koji uređuje izgradnju stanova za pripadnike službi bezbednosti stigao je u skupštinsku proceduru i nalazi se na dnevnom redu sednice koja je zakazana za ponedeljak 14. maj.

Pravo da konkurišu za stanove imaju pripadnici vojske, policije i BIA.

Javna rasprava o zakonu nije sprovedena, a kao razlog za to Vlada navodi da Nacrt zakona sadrži podatke u vezi sa podacima koji su od interesa za Republiku Srbiju, a čijim bi otkrivanjem nastala potencijalna šteta za  nacionalnu bezbednost Republike Srbije, javnu bezbednost, odnosno za bezbednosne i obaveštajne poslove organa javne vlasti.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, tada u svojstvu predsednika Vlade, najavio je sredinom 2014. godine izgradnju 100.000 takozvanih “jeftinih” državnih stanova, po ceni od 380 evra po kvadratnom metru.

Ana Brnabić, koja je Vučića nasledila na mestu premijera, sredinom februara ove godine najavljivala je  “jeftine” stanove po ceni od 500 evra po kvadratnom metru, ali samo za pripadnike službi bezbednosti.

Ministarka Zorana Mihajlović u jeku kampanje za beogradske izbore najavila je da će izgradnja stanova sigurno početi krajem marta.

Međutim, tri meseca nakon toga ministarka je izjavila “Krajem avgusta možemo očekivati početak radova u Vranju i Kraljevu, kao i u Nišu, gde su potpuno pripremljene lokacije. Za Beograd čekamo da se konstituiše nova gradska vlast, pa da počnemo razgovore o tome”.

Dosta je bilo poziva Vladu Srbije da umesto novih grandioznih najava o državnoj stanogradnji objavi izveštaj o realizaciji Vučićevih obećanja od 2014. godine.

Povezani tekstovi:
Stepa i prevara

 

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar