VIDEO Рударство Скупштина

(Видео) Бранислав Михајловић: Да ли је Спасковски знао да се злато у РТБ Бор краде годинама?

Председник ДЈБ и народни посланик Бранислав Михајловић је поводом хапшења у Златари која послује при РТБ Бор упутио питање министру унутрашњих послова Небојши Стефановићу да ли се овим хапшењем штите одговорни за велику крађу и да ли је Благоје Спасковски знао шта се дешава?

Наиме, 10. маја је ухашпена група садашњих и бивших радника јер се сумња да су у периоду између 2014. и 2017. отуђили већу количину злата  које је било у појединим технолошким фазама у процесу његове производње, у анодном муљу, неафинисаном и афинисаном злату.

Сумња да се у РТБ Бор краде постоји већ дуже време, откривена је и илегална топионица злата у околини Бора, а један од радника Златаре, након што је стекао већу количину некретнина, премештен је на друго радно место. Од одговорних лица се очекивало да одмах реагују, али то се није десило.

Да злато у току производње и обраде нестаје, указивано је на састанцима ТИР-а, а о овоме се говорило и у медијима. Менаџмент РТБ-а није реаговао да то спречи и открије које количине злата су нестале. Радници који су указивали на нелогичан недостатак злата у ланцу обраде, премештени су на нижа и углавној лошије плаћена радна места која немају додирних тачака са производњом злата.

Све то буди сумњу да радници којима се ставља на терет отуђивање веће количине злата то нису могли да учине, а да не буде примећено.

Поставља се питање шта је са осталом количином злата које недостаје и да ли ово хапшење има за циљ да прикрије неке веће пљачке за које је одговоран менаџмент РТБ Бор?

– Тражимо да нам МУП  достави информацију и своје мишљење о овом случају и изјасни се о сумњи да је менаџмент РТБ Бор, на челу с Благојем Спасковским, знао од раније за пљачку злата а није реаговао и да ли је и он учествовао у томе, рекао је Бранислав Михајловић.

 

Доста је било

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар

  • Челник РТБ Бор, Спасковски није знао за крађу злата, бакра и пара, већ је активно учествовао, а ко да га спречи? Нико, јер су сви водећи укључени у активност осиромашења РТБ Бор.