LOKAL Медији Саопштењe Шумадија

Доста је било подржава протест у Краљеву

Доста је било у Краљеву позива Краљевчане да се данас у 19 часова прикључе протесту на Тргу српских ратника. Циљ окупљања краљевачке опозиције је недавна одлука градске власти да новац из буџета додели медијима блиским СНС-у.

Према тој одлуци, медији блиски краљевачкој власти добили су на име пројектног суфинансирања медијских садржаја највише из буџета, док су остали медији добили много мање новца. Поједини медији нису добили ништа.

Тако је РТВ Краљево, у оквиру које се налазе и Ибарске новости, добила највише пара, скоро 8 милиона динара од 14 милиона колико је издвојено за све медије, а за пројекат занимљивог назива – За напредно Краљево. Међу онима који су имали среће да добију средства из буџета су и медији из Чачка и Београда.

Међутим, велики број медија није задовољан овом расподелом сматрајући да на овај начин власт у Краљеву жели да им поручи да је њихов рад непотребан и неважан.

Средства за финансирање из буџета добило је и неколико медијских портала регистрованих свега неколико дана пре доделе средстава.

Све то су разлози за незадовољство краљевачких медија и медијских радника и окупљање на Тргу како би изразили незадовољство.

Доста је било у Краљеву подржава протест грађана и медија сматрајући да су слобода и транспарентност веома важни, нарочито када је у питању трошење пара свих грађана.

Видимо се данас у 19 часова у Краљеву на Тргу српских ратника.

materijal1

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар