Јужна Србија Политика Саобраћај Саопштењe

Опозиција у Нишу захтева расписивање референдума о нишком аеродрому

“Доста је било” Ниш позвао је нишку опозицију да подржи предлог ДЈБ да се нишлије да се на референдуму изјасне о одлуци Владе Србије да преузме нишки аеродром. Доста је било је доставио Скупштини града Ниша предлог да се на дневном реду седнице на којој ће се одлучивати о судбини нишког аеродрома, нађе и предлог за расписивање референдума о аеродрому, изјавио је данас председник Градског одбора тог покрета Марко Стојановић.

Он је казао да у случају да владајућа већина не прихвати предлог тог покрета за рапсисивање референдума постоји опција да се референдум издејствује прикупљањем 25.000 потписа грађана Ниша.

– Референдум може да буде организован и накнадно, након што Скупштина града Ниша донесе одлуку, казао је Стојановић на конференцији за новинаре коју су на платоу испред нишког аеродрома организовали представници девет опозиционих странака у Нишу.

Представници Демократске странке, Покрета Доста је било, Покрета “Двери”, Народне странке, Покрета слободних градјана Србије, Левице Србије, Покрета за преокрет, Социјалдемократске странке и Нишке иницијативе најавили су да ће се заједничким снагама борити против преласка аеродрома у власништво државе.

Председник Градског одбора Демократске странке и одборник у градском парламенту Миодраг Станковић апеловао је на актуелну власт да престане са “репресијом и заплашивањем” одборника владајуће већине.

Станковић је рекао да још нема позива за састанак шефова одборничких група, нити најаве одржавања седнице Скупштине града на којој ће се одлучивати о аеродрому.

– Очигледно је да немају већину и да им треба времена да накарадну одлуку о аеродрому прогурају, истакао је Станковић.

Председница Градског одбора Нове странке Марија Благојевић изјавила је да једино удруженим снагама Нишлије могу да се надају да им аеодром неће узети.

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Referendum nego sta. Ne treba parazitima dozvolit da rade sta hoce. Neka svaki njihov potez bude propracen “nervoznom” reakcijom kao kad vas osvedoceni lazov ubedjuje na neki poduhvat.
    Svi znamo koliko nas je kostala inertnost kroz sve ove godine.