Južna Srbija Politika Saobraćaj Saopštenje

Opozicija u Nišu zahteva raspisivanje referenduma o niškom aerodromu

“Dosta je bilo” Niš pozvao je nišku opoziciju da podrži predlog DJB da se nišlije da se na referendumu izjasne o odluci Vlade Srbije da preuzme niški aerodrom. Dosta je bilo je dostavio Skupštini grada Niša predlog da se na dnevnom redu sednice na kojoj će se odlučivati o sudbini niškog aerodroma, nađe i predlog za raspisivanje referenduma o aerodromu, izjavio je danas predsednik Gradskog odbora tog pokreta Marko Stojanović.

On je kazao da u slučaju da vladajuća većina ne prihvati predlog tog pokreta za rapsisivanje referenduma postoji opcija da se referendum izdejstvuje prikupljanjem 25.000 potpisa građana Niša.

– Referendum može da bude organizovan i naknadno, nakon što Skupština grada Niša donese odluku, kazao je Stojanović na konferenciji za novinare koju su na platou ispred niškog aerodroma organizovali predstavnici devet opozicionih stranaka u Nišu.

Predstavnici Demokratske stranke, Pokreta Dosta je bilo, Pokreta “Dveri”, Narodne stranke, Pokreta slobodnih gradjana Srbije, Levice Srbije, Pokreta za preokret, Socijaldemokratske stranke i Niške inicijative najavili su da će se zajedničkim snagama boriti protiv prelaska aerodroma u vlasništvo države.

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke i odbornik u gradskom parlamentu Miodrag Stanković apelovao je na aktuelnu vlast da prestane sa “represijom i zaplašivanjem” odbornika vladajuće većine.

Stanković je rekao da još nema poziva za sastanak šefova odborničkih grupa, niti najave održavanja sednice Skupštine grada na kojoj će se odlučivati o aerodromu.

– Očigledno je da nemaju većinu i da im treba vremena da nakaradnu odluku o aerodromu proguraju, istakao je Stanković.

Predsednica Gradskog odbora Nove stranke Marija Blagojević izjavila je da jedino udruženim snagama Nišlije mogu da se nadaju da im aeodrom neće uzeti.

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Juu, ovaj vam je bash sav na vas. Pravi intelekTualac. Sjajno. Ovdje jes, ovdje nije… “Drava Osijek”

  • Referendum nego sta. Ne treba parazitima dozvolit da rade sta hoce. Neka svaki njihov potez bude propracen “nervoznom” reakcijom kao kad vas osvedoceni lazov ubedjuje na neki poduhvat.
    Svi znamo koliko nas je kostala inertnost kroz sve ove godine.