Akcija Industrija Politika Protest Saopštenje

Država nas voza za naše pare

Poštovani članovi i simpatizeri Dosta je bilo, poštovani građani,

Pozivamo Vas da se u petak, 8. juna, pridružite protestu zbog poskupljenja goriva i da tačno u 17 sati zaustavite svoje automobile na sat vremena, gde god da se nalazite na ulicama Srbije.

Država nas voza za naše pare. Kad natočite litar benzina, Vlada Srbije na ime akciza i poreza odmah uzme 55,2 odsto od cene (82,44 od 149,4 dinara po litru). Državna zahvatanja u litru dizela su 53,8 odsto (85,6 od 158,98 dinara po litru). Vučić vam je svaki dan suvozač. Od deset litara benzina koje natočite u kola, traktor ili kombajn, Vlada Srbije i Vučić odmah pola uzmu.

Srbija je među zemljama u okruženju, u grupi onih koje imaju najskuplje gorivo, što naročito pogađa industriju i poljoprivrednike. Kad cena goriva na svetskom tržištu skoči, naše vlasti brže bolje dižu cenu, ali kada cena barela na svetskoj berzi padne, cene u Srbiji ne padaju, a naročito ne akcize.

Ne samo što su akcize prevelike, već novac od akciza, koji ide u budžet, ova vlast deli šakom i kapom na subvencije stranim investitorima koji otvaraju jeftina radna mesta, i izvlači novac u stranačke džepove preko brojnih koruptivnih dilova i preplaćenih kič građevinskih projekata.

Dosta je bilo podržava sve proteste protiv ove vlasti. Podržavamo sve proteste protiv potkradanja sopstvenih građana i rasipanja javnog novca.

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar