Београд Политика Саопштењe

Избор новог градоначелника Београда – расађивање фикуса

Избор хирурга и директора Универзитетске дечје клинике Зорана Радојичића за градоначелника Београда нови је пример трговинске размене ауторитета и политичког утицаја. Још један корак у поодмаклом процесу учвршћивања партократске власти у земљи. Свуда, на свим функцијама, политика потискује струку. Србија постаје огромна плантажа расађених фикуса који раде искључиво по инструкцијама Александра Вучића.

Девалвација и ругање стручности, дипломи и знању налази нову потврду у одлуци врхунског лекара да се придружи онима који су веома уназадили здравствени систем.

Који је то довољно јак мотив да се стручњак као што је Радојичић придружи власти чији грађани стоје у редовима испред болница и домова здравља и који новац за лечење деце прикупљају СМС порукама? Док на хиљаде грађана без здравственог осигурања и књижице, чека да им се напредњачка власт смилује и организује тобоже бесплатне прегледе, нарочито пред изборе.

Радојичић је директор Тиршове од марта 2013. године. СНС, у недостатку угледних људи у свом чланству, годинама уцењује виђеније стручњаке, спортисте и уметнике селективном доделом новца, постављањем и скидањем са функција или опраштањем греха, прекршајног или кривичног.

Чиме су напредњаци то уценили уваженог доктора? Да ли је то експресна легализација његове куће на Златибору, баш уочи београдских избора? Или је то могућност да баш др Радојчић следеће године “отвори” у Београду најскупљу новогодишњу јелку на свету и још неку милионску кич фонтану која је плаћена новцем грађана Србије?

СНС се стално хвали да има 600.000 чланова. Да ли је могуће да није имао у странци искусног стручњака који би водио Град Београд, него су дошли дотле да морају да извлаче дечје лекаре из болница. Од 2013, кад је Радојичић постао директор Тиршове, па до данас, број лекара у Београду смањио се за 210 јер због понижавајуће плате, услова рада и накардне здравствене политике, сваакодневно одлазе из Србије. Од данас ће их бити 2011 мање, па питамо др Радојичића шта су му то напредњаци понудили па је напустио дечју болницу?

Раздрагана фотографисања дела чланова наших елита са Александром Вучићем и његовим експонентима, попримају севернокорејске размере. На челу Београда ће бити такав принцип, без обзира на конкретна кадровска решења.

Доста је било! Желимо уређену правну државу, без уцењених грађана и без трговине моћи коју спроводи власт. Желимо да нас воде најбољи, са здравим мотивима и слободом у раду у законским оквирима.

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар