Protest Saopštenje

Dosta je bilo poziva građane da se pridruže protestu penzionera

Dosta je bilo poziva građane da se pridruže protestu penzionera 12. juna 2018. godine, na Trgu Nikole Pašića sa početkom u 18 sati.

Protest organizuje Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije, sa ciljem:

1. Upoznavanja javnosti, predsednika Srbije, delegacije EU i misije MMF u Srbiji da se diskriminacija penzionera i posebno vojnih penzionera u Srbiji nastavlja:

                       a. Odlaganjem poništenja Zakona o privremenom uređivanju načina isplate penzija,

                       b. Nezakonitim ukidanjem izvršenog povećanja vojnih penzija za 4,21% od 1.1.2008. god,

                       c. Najavom ukidanja Zakona o smanjenju penzija rešenjima koja su diskriminatorska i neustavna.

2. Iskazivanja nezadovoljstva podržavljenjem upravljanja fondom PIO , netransparentnoj pripremi reforme penzionog sistema Srbije i najavom podržavljenja i privatizacije imovine fonda PIO.

3. Iskazivanja nezadovoljstva penzionera postupanjem Ustavnog suda Srbije po inicijativama za ocenu ustavnosti Zakona o privremenom uređivanju načina isplate penzija i načinom izveštavanja RTS o problemima diskriminacije penzionera.’’

DJB poziva penzionere da podrže protest i pokažu da ne pristaju na otimanje dela stečenih penzija na osnovu Zakona o privremenom uređivanju načina isplate penzija, na opstrukciju Ustavnog suda u ocenjivanju njegove ustavnosti, na manipulacije kojima su izloženi penzioneri od strane zakonodavne i izvršne vlasti kao i načinom izveštavanja medija, naročito RTS-a kao javnog servisa.

Masovnim dolaskom na protest šaljemo poruku vlasti da ćemo se neprekidno boriti za imovinska prava naši sugrađana dokle god se pomenuti Zakon ne ukine, a oteto ne vrati sa pripadajućom nadoknadom. Država ne sme da zavlači ruku u džepove penzionera opravdavajući to spasavanjem budžeta, dok sa druge strane nemilice daje sulude subvencije investitorima i promoviše naše građane kao jeftinu radnu snagu.

 

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar