Медији Политика Саопштењe

Нестао новинар Стефан Цветковић који је истраживао убиство Оливера Ивановића

Ноћас је у Белој Цркви нестао новинар Стефан Цветковић који је истраживао убиство српског опозиционара на КиМ, Оливера Ивановића. Три недеље након убиства Ивановића, Цветковић је на конференцији за медије изнео конкретне детаље о убиству и показао фотографију особе на коју је указао истражним органима. Све информације је, како је тада навео, добио од новинара са Косова и из Албаније.

Пронађен је Цветковићев аутомобил чији је мотор радио. Очевици су испричали да су на аутомобилу била отворена врата и да је поред пронађен Цветковићев ручни сат са покиданом наруквицом.

Нестанак новинара Стефана Цветковића је још један подсетник на то у каквом безакоњу живимо и још један подсетник да нам државу воде људи који су отварали шампањац када је убијен премијер Зоран Ђинђић.

Нема грађанина Србије којем прва асоцијација на ову вест нису Ћурувија и Стамболић. Нови инцидент са новинаром у жижи, доказ је да је у гушењу истине и спречавању обавештености грађана све дозвољено. Србија живи у мрклом мраку у којем падају објекти, животи, истина и нада.

Убиство Оливера Ивановића још увек није решено, а случај је проширен новом непознаницом. Ликвидираног политичког опонента и несталог новинара у потрази за истином, између осталог, повезује и то што су били на удару политичког линча и судских тужби чланова владајуће СНС.

Сви путеви плагијата, пљачке, проневере, отмица, прогона, нестанака и политичких убистава у Србији, воде на исту адресу. Снажно протестујемо против оваквог система и снажно ћемо се против њега борити.

На полицију апелујемо да што пре пронађе новинара Стефана Цветковића и расветли све околности његовог нестанка.

Дубоко саосећамо с неизвесноћу породице новинара Цветковића док ишчекујемо прве информације о хитној истрази полиције.

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Ima li kraja moći mentalno obolelih spodoba????Da li je narod toliko otupeo, uplasen, nemocan , nesvestan zastrasujuceg nivoa mraka i zla koje ne prestaje? Nadam se da nije i ovaj hrabri novinar dospeo na onu tuznu listu?

  • Pre svakog zla radja se njegova majka. Koju ako ne prepoznamo i ne zaustavimo pre nego sto poraste, ojaca i pocne da radja zlo samo cemo moci nemo da posmatramo dogadjaje kao sto je ubistvo Olivera Ivanovica.
    Radjanje zla je spontano, silovito nezaustavljivo (kao povracanje) i iz tog vrtloga bi da izadju i nasilnici i zrtve ali ne mogu jer ih zlo veze i zajedno skupa vuce prema provaliji.
    Prepoznajmo na vreme majku nekog buduceg zla i neutralisimo je na vreme i izbegnimo patnju koja nam u suprotnom sledi!

  • Nekoliko kriminalaca mogu postati organizovana kriminalna grupa samo uz najmanje precutnu podrsku sistema. Tako da postojanje organizovanog kriminala jasno svedoci da je sistem korumpiran. Zasto bi sistem podrzao i zastitio kriminalnu grupu? Zato sto su kriminalci osobe koje mogu pomerati stvari na terenu [placenim ubistvima, razbijanjem protesta, prebijanjima, pretnjama itd.] i sto ih sistem potom moze ucenjivati da cute ili da im ponovo posluze. Ako bi bili neposlusni moze ih i likvidirati jer narod svakako ne bi plakao za njima. Naravno jako vazan razlog nastanka i opstanka organizovanog kriminala je njihova “sklonost” da svoj profit podele sa “prijateljima” kojima ne smeta nacin ostvarivanja istog.
    Izuzetno mi je zao pravdoljubivih pojedinaca koji naivno sami i goloruki staju pred ovu razuzdanu masineriju kriminala i vlasti u zelji da urede drustvo . A ljuti me ravnodusnost naroda koji kontuzovano gleda na ono sto se desava ovom coveku umesto da odmah napuni trgove svih gradova protestima dok se ne sazna sudbina Stefana Cvetkovica i dok drzava ne ponudi glave odgovornih za ovo delo.

  • Pozivam pokret Djb da pozove clanove, simpatizere i gradjane na okupljanje na nekom trgu u centru Beograda u cilju pokusaja spasavanja zivota otetog novinara. Hitno!!!