Западна Србија Политика

Називи улица по именима инвеститора

У Чачку је градско веће предложило скупштини града да се једна улица, која води до неизграђене индустријске зоне а која је уступљена на коришћење првом великом инвеститору у наш град, корпорацији “Vorwerk Autotec GMBH”, укупно 14.18 хектара, назове по имену оснивача ове фирме извесном Петеру Келеману. Цела локална опозиција је ” поздравила ” овакву одлуку креатора нове привредне политике наше државе.
Одлука је можда добронамерна али не показује ни мало самопоштовања нити увиђавности за укупне прилике у вези са тим пројектом локалне самоуправе. Да ли је то све толико важно, да ли су они наш привредни препород , да ли ће они запослити до 2024. тако значајан број наших људи и да ли ће то запослење обезбедити њихов лични напредак и просперитет – наравно да је за све ово одговор негативан, тако да је оваква идеја додатно неукусна и показује сву некреативност актера локалне, али и пре њих и још више, републичке економске политике.
Није довољно што ће инвеститор имати на коришћење 14.18 хектара о трошку свих нас инфраструктурно опремљену парцелу већ је потребно и симболички, по имену улице, да им покажемо наклоност и дивљење. Заиста политички маркетинг владајуће структуре не зна за ред и пристојност. Нема поштовање према грађанима, привредницима и њиховим запосленима који управо својим радом и залагањем плаћају порезе од којих се прави споменута зона и улица. Природно би било да носи име нечег нашег или неког нашег истакнутог привредника, а не страних корпорација које треба, поред обилатих финансијских давања и материјалних поклона, дочекати и именима улица и цвећем на крају – немојте да то прескочите.
Аутор Сретен Белошевић
Објављено: “http://ozonpress.net/politika/sta-kaze-opozicija-za-ulicu-petera/”

ДЈБ Чачак

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар