Zapadna Srbija Politika

Nazivi ulica po imenima investitora

U Čačku je gradsko veće predložilo skupštini grada da se jedna ulica, koja vodi do neizgrađene industrijske zone a koja je ustupljena na korišćenje prvom velikom investitoru u naš grad, korporaciji “Vorwerk Autotec GMBH”, ukupno 14.18 hektara, nazove po imenu osnivača ove firme izvesnom Peteru Kelemanu. Cela lokalna opozicija je ” pozdravila ” ovakvu odluku kreatora nove privredne politike naše države.
Odluka je možda dobronamerna ali ne pokazuje ni malo samopoštovanja niti uviđavnosti za ukupne prilike u vezi sa tim projektom lokalne samouprave. Da li je to sve toliko važno, da li su oni naš privredni preporod , da li će oni zaposliti do 2024. tako značajan broj naših ljudi i da li će to zaposlenje obezbediti njihov lični napredak i prosperitet – naravno da je za sve ovo odgovor negativan, tako da je ovakva ideja dodatno neukusna i pokazuje svu nekreativnost aktera lokalne, ali i pre njih i još više, republičke ekonomske politike.
Nije dovoljno što će investitor imati na korišćenje 14.18 hektara o trošku svih nas infrastrukturno opremljenu parcelu već je potrebno i simbolički, po imenu ulice, da im pokažemo naklonost i divljenje. Zaista politički marketing vladajuće strukture ne zna za red i pristojnost. Nema poštovanje prema građanima, privrednicima i njihovim zaposlenima koji upravo svojim radom i zalaganjem plaćaju poreze od kojih se pravi spomenuta zona i ulica. Prirodno bi bilo da nosi ime nečeg našeg ili nekog našeg istaknutog privrednika, a ne stranih korporacija koje treba, pored obilatih finansijskih davanja i materijalnih poklona, dočekati i imenima ulica i cvećem na kraju – nemojte da to preskočite.
Autor Sreten Belošević
Objavljeno: “http://ozonpress.net/politika/sta-kaze-opozicija-za-ulicu-petera/”

DJB Čačak

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar