Београд Протест

Позив на протест становника насеља Степа Степановић

Доста је било Вождовац позива грађане на протест становника Степе Степановића поводом намере Града да их превари и не изгради важне јавне садржаје који су обећани кад су продавани станови, а дозволи градњу непланираних објеката.

Протест ће се одржати у суботу 30. јуна, у 12 часова, у Улици Генерала Штефаника 35. Становници насеља Степа Степановић планирају да у суботу блокирају и Кружни пут Вождовца, а за следећу недељу планирају и обуставу саобраћаја на Славији.

Наиме, на спорној парцели градиће се црква, иако је првобитно планом била предвиђена изградња дома здравља који је преко потребан насељу у којем живи близу 15.000 људи.

Парцелу је жицом већ оградило приватно обезбеђење, као и много већу парцелу поред ове. Иако се не зна се да ли су носили фантомке, ово је сличан образац поткрадања сопствених грађана, занемаривања јавног интереса и узурпације земљишта Републике Србије као пре две године у Савамали.

Наиме, приликом куповине станова, становницима “Степе” обећана је изградња дома здравља, два вртића, две школе, пијаце, и тржног центра, а изградња цркве није била у оквиру пројекта на основу ког су бирали где ће живети.

Представници власти сада користе спин да су Вождовчани станове платили само’ 500 евра по квадрату те да сада немају права да се буне и захтевају дом здравља. Подсећамо, ово обећање бивших власти о становима од 500 евра било је шарена лажа и станови у Степи су продавани за 1290 евра по квадрату, баш као што и Вучић неколико година најављује станове од 350, 400, 500 и 600 евра по квадрату.

Доста је било

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар

  • To za 500 eur je oproban sistem laz koja igra na najprizemnije emocije tj ljubomoru i bes koji se javljaju usled ovog siromastva. Tako su penzionere podelili na one koji imaju “preveliku ” penziju i one koje su jedva docekali da se smanji onima koji imaju vecu. Zavadi pa vladaj,a tlo je plodno, jadnih, neobrazovanih i unesrecenih gradjana ima u izobilju.