Beograd Protest

Poziv na protest stanovnika naselja Stepa Stepanović

Dosta je bilo Voždovac poziva građane na protest stanovnika Stepe Stepanovića povodom namere Grada da ih prevari i ne izgradi važne javne sadržaje koji su obećani kad su prodavani stanovi, a dozvoli gradnju neplaniranih objekata.

Protest će se održati u subotu 30. juna, u 12 časova, u Ulici Generala Štefanika 35. Stanovnici naselja Stepa Stepanović planiraju da u subotu blokiraju i Kružni put Voždovca, a za sledeću nedelju planiraju i obustavu saobraćaja na Slaviji.

Naime, na spornoj parceli gradiće se crkva, iako je prvobitno planom bila predviđena izgradnja doma zdravlja koji je preko potreban naselju u kojem živi blizu 15.000 ljudi.

Parcelu je žicom već ogradilo privatno obezbeđenje, kao i mnogo veću parcelu pored ove. Iako se ne zna se da li su nosili fantomke, ovo je sličan obrazac potkradanja sopstvenih građana, zanemarivanja javnog interesa i uzurpacije zemljišta Republike Srbije kao pre dve godine u Savamali.

Naime, prilikom kupovine stanova, stanovnicima “Stepe” obećana je izgradnja doma zdravlja, dva vrtića, dve škole, pijace, i tržnog centra, a izgradnja crkve nije bila u okviru projekta na osnovu kog su birali gde će živeti.

Predstavnici vlasti sada koriste spin da su Voždovčani stanove platili samo’ 500 evra po kvadratu te da sada nemaju prava da se bune i zahtevaju dom zdravlja. Podsećamo, ovo obećanje bivših vlasti o stanovima od 500 evra bilo je šarena laža i stanovi u Stepi su prodavani za 1290 evra po kvadratu, baš kao što i Vučić nekoliko godina najavljuje stanove od 350, 400, 500 i 600 evra po kvadratu.

Dosta je bilo

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

  • To za 500 eur je oproban sistem laz koja igra na najprizemnije emocije tj ljubomoru i bes koji se javljaju usled ovog siromastva. Tako su penzionere podelili na one koji imaju “preveliku ” penziju i one koje su jedva docekali da se smanji onima koji imaju vecu. Zavadi pa vladaj,a tlo je plodno, jadnih, neobrazovanih i unesrecenih gradjana ima u izobilju.