VIDEO Људска права Саопштењe Скупштина

(Видео) Бранислав Михајловић: Уставни суд да закон о смањену пензија прогласи неуставним и оконча агонију пензионерима

Народни посланици Доста је било потписали су Акт о покретању поступка за процену законитости и уставности Закона о привременом уређивању начина исплате пензија. Акт је потписало 27 народних посланика из 9 посланичких клубова јер закон о привременом смањењу пензија  није у складу са Уставом Републике Србије, опште прихваћеним правилима међународног права и  потписаним међународним конвенцијама.

– Покрет ДЈБ се најоштрије бори против овог закона још од његовог доношења и то не сами у Народној скупштини, већ и у медијима, трибинама, наглашавајући да је то документ који урушава достојанство наших пензионера. Они се четири године да преживе, да обезбеде неопходне лекове и основне животне намирнице. Оно што нас додатно охрабрује да се боримо против овог закона је што у Скупштини јасно видимо како ова власт немилице расипа паре на промашене инвестиције. Знамо сви да то није неопходно и да нема тих инвестиција, у будџету би сасвим довољно за пензије. Доста је било наставиће да пружа подршку оваквим иницијативама и надамо се да ће Уставни суд напокон окончати овај процес, рекао је председник ДЈБ Бранислав Михајловић.

Уставност овог закона се оспорава по више основа:

  • Угрожавање материјалне сигурности пензионера и људских права
  • Спречавање мирног уживања својине и других имовинских права
  • Нарушавање правног поретка Републике Србије и правне сигурности
  • Ускраћивање права на правно средство и делотворни правни лек
  • Кршење забране дискриминације.

Оно што би требало сада да уследи је да Уставни суд, коме је предат овај Акт, покрене поступак оцене уставности. У Уставном суду и даље стоје бројне сличне иницијативе које нису ни узете у разматрање, иако су по закону дужни да то ураде.

Доста је било апелује на Уставни суд да коначно реши проблем пензионера јер је ту због грађана, а не због накарадне напредњачке власти.

 

 

 

Доста је било

Доста је било

4
Оставите коментар

avatar
2500
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
FeridДоста је билоParisenžermenNebojša Recent comment authors
најновији најстарији
Nebojša
Гост
Nebojša

Nakon obaranja Vučića,š[to je neminovno, treba imenovati nove nekompromitovane sudije Ustavnog suda, a aktuelnim zabraniti rad u profesiji!

Parisenžermen
Гост
Parisenžermen

Ljudi, recite koju o sramnoj prodaji PKB i celom aranžmanu sa MMF-om koji je poguban, tu ste najjači.Radulović da se mane malo Nemačke, SAD, evra i dolara.Sve je to lepo ali ne prećutkujte aktuelna dešavanja koja su kao zicer za vas zarad komentarisanja spoljnopolitičkih dešavanja koja, ruku na srce, većina građana uopšte ni ne razume.

Доста је било
Гост
Доста је било

Jesmo, baš kad je objavljen oglas o prodaji. Ali, nameravamo i dalje ovim da se bavimo. Hvala na komentaru.
http://dostajebilo.rs/blog/2018/07/31/prodaja-pkb-da-nama-crkne-krava/?lang=lat

Ferid
Гост
Ferid

kakav us..rani sud, to su sve partijske i prostituisane… predsednica suda nema dana staza kao sudija, radila kod ljajica zamislite,,a ima i neki muslim za koga muslimani tj bosnjaci uopste nisu culi?