Медији Саопштењe

Виолета Коњокрад СНС-у 40.000, а Град њеној телевизији 8 милиона динара из буџета

Власница и директорка РТВ Краљево Виолета Коњокрад “донирала” СНС-у 40 хиљада динара, а од града на конкурсу њена телевизија добила 8 милиона динара.

Доста је било Краљево дошао је до документа о донацијама које је Српска напредна странка примила током председничке кампање прошле године. Реч је о списку људи који су донирали идентичну суму новца – 40.000 динара што је уједно и највећа сума коју појединац може да донира по закону.

Српска напредна странка, како би опрала пореклоновца за кампању, преко својих активиста у Краљеву уплаћује новац и на тај начин оправдава утрошена средства у кампањи пред Агенцијом за борбу против корупције.

Занимљиво је да се међу “донаторима” нашла и власница приватне РТВ Краљево која је као новинар “помогла” њој блиском СНС-у. То је била услуга коју је врло брзо наплатила, па је на конкурсу Града на име пројектног суфинансирања добила невероватних 8 милиона динара.

За разлику од ње, други медији који нису блиски власти, или бар не колико би требало, добили су безначајну сићу. Да ствар буде још надреалнија, Виолета је уценила и своје раднике, те су се и они нашли на списку донатора. Новинарка Ана Кекерић је СНС-у уплатила 40 хиљада што је, како сазнајемо, две њене плате. Сниматељ Милош Симовић, који је уједно и брат Виолете Коњокрад, такође је помогао СНС-у.

Виолета Коњокрад  у Краљеву је позната као новинарка која је каријеру започела на тада градској Телевизији Краљево заједно са Маријом Обрадовић, садашњом потпредседницом Српске напредне странке. Од 2012. блиско је сарађивала са Предрагом Микићем званим Тргомен, бившим саветником бившег председника Томислава Николића.

Коњокрад је повезана и са Дарком Глишићем, бившим радикалом, а сада председником ИО СНС-а.
Да би добијала огромне количине новца из буџета, мора блиско да сарађује и са Небојшом Симовићем Симкетом, начелником Рашког управног округа и веома утицајним човеком у краљевачкој СНС.

Тако је власница “независне” регионалне РТВ Краљево уз помоћ политичких веза обезбедила, рекло би се, дугорочније финансирање из буџета на штету осталих локалних медија. Телевизија коју води извештава грађане искључиво о раду владајуће коалиције док је опозиција потпуно занемарена.

Доста је било Краљево сматра да је ово још један од начина гушења медијске слободе јер опстанак медија у Краљеву зависи искључиво од буџетског суфинансирања. Уколико би се челни људи свих медија у Краљеву понашали слично као Коњокрад, грађани не би могли да остваре своје право на објективно информисање. Новац који добија је новац свих грађана, фреквенција коју је добила на коришћење је јавно добро свих грађана и без обзира на то што је РТВ Краљево приватна телевизија, професионално би било да информише у корист грађана, а не СНС-а са којом је веома блиска или да то не чини новцем свих грађана који добија из буџета.

Време је да зауставимо медијски мрак који се надвио над Краљевом и упалимо светло.

Погледајте ко је све још од краљевачких политичара “донирао” новац СНС-у.

PLACENICI 2017. (1)

 

 

ОО Доста је било Краљево

 

Повезани текстови:

Доста је било подржава протесте у Краљеву

 

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Vazni su ti spiskovi sa imenima, sve ih procesuirati i da odgovaraju pred narodnim sudom. VAZNA SU IMENA I PREZIMENA. Mnogi od sns mafijaske sadasnje bande su preletaci iz radikalne bande. Posetite Sremsku Mitrovicu i objavite imena sns mafije koja vlada tamo i koji je javasluk.