Екологија Енергетика Источна Србија Саопштењe

Зауставити изградњу мини хидроцентрала на Старој планини

Доста је било у потпуности подржава захтеве грађана и акције које се спроводе да се заустави даља изградња мини хидроцентрала на рекама Старе планине. Док Влада Србије декларативно подржава развој села и руралних средина у Србији, сустински се приватизују и поклањању природни ресурси људима из најужег окружења Александра Вучића.

Мини хиндроцентрале као обновљиви извори енергије постављају се тако да њихов утицај на животну средину и локално становништво буде минималан. Као и већина ствари које спроводи мафија организована у Српској напредној странци, и ову замисао су успели да изврну и претворе у подухват трајне деградације животне средине и услова живота људи, зарад личног интереса и профита појединаца блиских власти.

Позивамо све грађане да подрже акције и протесте, како би се зауставило уништавање природе на Старој планини и трајно онемогућио живот људи у пределима који су се нашли на удару личних интереса појединаца.

Мини хидроцентрале атрактивне су због субвенција које се додељују за електричну енегрију која се из њих добија. Позивамо грађане да захтевају укидање субвенционисање цене електричне енергије из мини хидроцентрала јер сви ми преко рачуна за електричну енергију финансирамо богаћење појединаца и уништавање Старе планине, једног од највреднијих природних бисера Србије.

Једино удружени можемо зауставити деградацију наше животне средине и омогућити одрживу будућност, јер животна средина може да се уништи брзо зарад профита, али ни сто година чувања неће јој вратити предходна својства и потенцијал.