Ekologija Energetika Istočna Srbija Saopštenje

Zaustaviti izgradnju mini hidrocentrala na Staroj planini

Dosta je bilo u potpunosti podržava zahteve građana i akcije koje se sprovode da se zaustavi dalja izgradnja mini hidrocentrala na rekama Stare planine. Dok Vlada Srbije deklarativno podržava razvoj sela i ruralnih sredina u Srbiji, sustinski se privatizuju i poklanjanju prirodni resursi ljudima iz najužeg okruženja Aleksandra Vučića.

Mini hindrocentrale kao obnovljivi izvori energije postavljaju se tako da njihov uticaj na životnu sredinu i lokalno stanovništvo bude minimalan. Kao i većina stvari koje sprovodi mafija organizovana u Srpskoj naprednoj stranci, i ovu zamisao su uspeli da izvrnu i pretvore u poduhvat trajne degradacije životne sredine i uslova života ljudi, zarad ličnog interesa i profita pojedinaca bliskih vlasti.

Pozivamo sve građane da podrže akcije i proteste, kako bi se zaustavilo uništavanje prirode na Staroj planini i trajno onemogućio život ljudi u predelima koji su se našli na udaru ličnih interesa pojedinaca.

Mini hidrocentrale atraktivne su zbog subvencija koje se dodeljuju za električnu enegriju koja se iz njih dobija. Pozivamo građane da zahtevaju ukidanje subvencionisanje cene električne energije iz mini hidrocentrala jer svi mi preko računa za električnu energiju finansiramo bogaćenje pojedinaca i uništavanje Stare planine, jednog od najvrednijih prirodnih bisera Srbije.

Jedino udruženi možemo zaustaviti degradaciju naše životne sredine i omogućiti održivu budućnost, jer životna sredina može da se uništi brzo zarad profita, ali ni sto godina čuvanja neće joj vratiti predhodna svojstva i potencijal.

 

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar