VIDEO Istočna Srbija Politika Saopštenje

DJB će otvoriti bioskop u Majdanpeku

Dosta je bilo otvoriće, posle skoro tri decenije koliko ne radi, bioskop u Majdanpeku. Ovo je jedna od 15 tačaka našeg Programa za Majdanpek, a kada dođemo na vlast, otvorićemo bioskop koji će vratiti kulturni život ovom gradu.

Majdanpečani skoro tri decenije nemaju bioskopsku dvoranu. Prostor u kome se nekada nalazila filmska dvorana, sada je ruglo u samom centru grada.

Potreba za bioskopom nadomešćuje se projekcijama u kulturnom centru, ali neredovno.

Majdanpek je bio grad od preko 15 hiljada ljudi, danas je opustošen i ima oko 5000 stanovnika. Kulturno život grada skoro da i ne postoji. Institucije kulture, poput kulturnog centra ili gradske galerije, u Majdanpeku uglavnom služe ljudima koji su bliski vlasti, dok je građanima uskraćen skoro potpuno kulturni život. Majdanpek je grad koji nema ni pozorište.

Dosta je bilo želi da vrati kulturni život u Opštinu Majdanpek. Prvo ćemo urediti i otvoriti bioskop kakav Majdanpek zaslužuje, a onda poboljšati i obogatiti kulturni život grada. Na čelu svake institucije, pa i institucije kulture, moraju da se nalaze stručni i kompetentni ljudi.

Novca za bioskop ima. Kada bi se u opštinsku kasu slio novac od JP Srbija šume i JP Nacionalni park Đerdap po osnovu naknade za korišćenje imovine Opštine Majdanpek, bilo bi sasvim dovoljno novca za vraćanje kulturnog života u Majdanpek i otvaranje bioskopa posle 27 godina.

Pozivamo sve Majdanpečanke i Majdanpečane da 2. septembra izađu na izbore, podrže listu mlade profesorke engleskog Višnje Martinović, broj 7. Dosta je bilo – Upalimo svetlo.

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar