VIDEO Источна Србија Кампања Политика Саопштењe

ДЈБ ће укинути партијско запошљавање у Мајданпеку

Доста је било жели да искорени партијско запошљавање у Србији, а почеће од Мајданпека.

Партијско ухлебљавање  један је од суштинских проблема са којима се грађани сусрећу на сваком кораку. У Општини Мајданпек једини начин за запослење је активизам у владајућој странци.

Зато све више младих и образованих људи одлази из Мајданпека у иностранство јер не желе да скупљају сигурне гласове, капиларне гласове или се под притиском укључују у сличан вид активизма владајуће странке не би ли добили посао.

 

Они који остају у Мајданпеку да раде у руднику или неком другом јавном предузећу, болници или општини, трпе уцене и застрашивање да ће остати без посла уколико не ураде било шта се тражи.

Када нека власт користи партократију односно злоупотребу јавног новца и имовине као једини систем у држави, то значи да је важније кога знаш, него шта знаш и да је партијска књижица важнија од дипломе.

Због партократије се руше потпорни зидови, бацају паре због грешака, пробијања рокова. Због партократије је читав систем труо. И то се мора променити, почев од Мајданпека.

 

Желимо да створимо систем у коме је битнија стручност од партијске припадности. Да се посао добија преко конкурса, а не преко странке и да свако има шансу да покаже шта зна и колико зна.

Овај систем је могуће створити у Мајданпеку. Потребно је само да на чело ове општине дођу нови млади стручни људи којима је интерес грађана важнији од партијског. Послови не смеју више да се деле у партијском мраку.

Зато на локалне изборе у Мајданпеку излазимо са листом 7 “Доста је било – Упалимо светло”, а носилац листе је млада професорка енглеског језика Вишња Мартиновић.

 

Упалимо светло у Мајданпеку 2. сепрембра.

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар