VIDEO Источна Србија Политика Саопштењe

ДЈБ ће смањити порез на имовину у Општини Мајданпек

Доста је било ће смањити порез на имовину у целој Општини Мајданпек, уколико нам грађани поклоне поверење на изборима 2. септембра  и гласају за листу 7. Доста је било – Упалимо светло.

Порез на имовину у Општини Мајданпек једна је од већих ставки коју морају да плаћају сви који имају било какву непокретност. Порески намети су огромни, а неспособна власт порезе на имовину користи као један од главних механизама за пуњење буџета иако има пара на другом месту.  

Грађани Мајданпека, а нарочито пензионери, живе тешко због велике незапослености у овом граду.  Локална власт није урадила ништа по том питању, осим што је повећала порез на станове за 2,5%.

Локална власт упорно убеђује Мајданпечане да је порез на имовину, као и други порези,  основ за пуњење општинског буџета.

То није истина. Када би два велика јавна предузећа, Србија шуме и Национални парк Ђердап, плаћали реалну цену по основу коришћења имовине Општине Мајданпек, грађани би могли да плаћају порезе по далеко нижим ценама.

ЈП Србија шуме и ЈП Национални парк Ђердап Општини Мајданпек годишње уплате укупно око 3 милиона динара. То је мизерна накнада за тако велику корист коју ова два предузећа остварују сваке године.

Рудник бакра Мајданпек годишње Општини Мајданпек уплати 200 хиљада динара као таксу за истицање фирме и 230 милиона на име накнаде за коришћење минералних сировина. Ова сума је такође мала узимајући у обзир приход који рудник остварује. Ипак, ова сума је и четвртина укупног годишњег буџета Општине Мајданпек.

Доста је било ће смањити порез на имовину свим домаћинствима на територији Општине Мајданпек. Пара за то има, уколико би општина наплатила коришћење своје имовине овим јавним предузећима.

Зато је Мајданпеку потребно способно и стручно руководство којима је јавни интерес важнији од интереса странке којој припадају.

Позивамо вас да другог септембра изађете на изборе и подржите листу 7 “Доста је било – Упалимо светло”. Носилац листе је Вишња Мартиновић, млада професорка енглеског језика.

 

Упалимо светло у Мајданпеку.

Доста је било

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар