Коментар Косово и Метохија Политика

Шта председник СНС-а уопште више ради у Бриселу?

Пођите од себе. Да ли бисте ви ишли да “преговарате” са неким ко ништа од онога што је за 6 година “договорио” са вама није испунио, док сте ви испунили све?

Не чини ли вам се чудним да председник СНС-а не инсистира да се испоштује договорено? Зашто иде у Брисел када Приштина ништа од договореног није испунила?

Зар вам се не чини логичним да држава Србија каже: ми смо испунили све договорено и немамо о чему даље да разговарамо док Пришниа не испуни своје? Зашта власт то не чини?

Бриселски споразум је лош за Србију. Проблем је што га је Србија потписала: Вучић и Дачић пре 6 година. Србија је на основу њега повукла све своје органе са КиМ. За узврат није добила ништа. ЗСО је јако важан за Србију, јер више од пола наших грађана живе јужно од Ибра. И када се врате институције државе Србије на северни део КиМ, морамо мислити и на људе јужно од Ибра.

Најбољи начин да Србија заштити своје интересе на КиМ је да вуче умерене и разумне потезе. Не да поништава лош Бриселски споразум и буде крива што нема договора, већ да инсистира да се споразум поштује. Па уколико га друга стана не поштује, да га због тога раскине. То је разуман аргумент за све, па и за земље које нам нису наклоњене.

Зашто Србија не вуче најјаче потезе у заштити својих интереса? Шта председник СНС-а уопштве више ради у Бриселу? Чак нема ни уставну надлежност да преговара. По чијем диктату је тамо?

 

Саша Радуловић

председник програмског савета ДЈБ
шеф посланичке групе ДЈБ у НСРС

О аутору

Саша Радуловић

У Скупштини се најснажније супротставио партијском запошљавању, борио се против пљачкашких закона, против субвенција страним фирмама у којима наши радници раде за минималац, за враћање неуставно отетих пензија и плата. Поднео је бројне уставне иницијативе и кривичне пријаве против Александра Вучића.

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Gospidin Radulovic zasluzuje da jednoga dana bude Premijer tj predsednik vlade R Srbije i uvede red u Republiku Srbiju . Partijski psrazitsli sistemi unistavaju nase drusto i ljude ji Srbiju koji bi da zive od svog rada ne od privilegija.

  • – Ономе ко је на главу ставио круну више је стало до круне, него до главе. Па ће за своју круну дати и главу. И главу, и народ и земљу и веру, а круну неће дати ни за образ. Па да би на глави сачували ту своју краљевску или кнежевску круну они срчаније но наше аге и бегови у својим хришћанским земљама бране права наше исламске земље и вере. iz govora murata sinu bajazitu pred kosovsku bitku

  • kako? pa predsedavajuca skupstine gojkovic rece da predsednik zna najbolje sta je dobro za srbe nakosovu?! ne moze da se uporedi ni sa onim ludacima u letu iznad kukavicjeg gnezda koji se svaki dan kupaju, a kad su dobri puste im i vodu.

  • Ovaj, pre svega pravno utemeljen , stav da razgovore treba obustaviti jer druga strana ne ispunjava svoje obaveze je u duhu izuzetno konstruktivnog opozicioniranja svojstvenog, koliko ja mogu da ispratim, iskljucivo DJB-u koji ne trazi glavu na panju samo zbog glave vec uz svaku kritiku daje i ozbiljan predlog sta treba uraditi.