Komentar Kosovo i Metohija Politika

Šta predsednik SNS-a uopšte više radi u Briselu?

Pođite od sebe. Da li biste vi išli da “pregovarate” sa nekim ko ništa od onoga što je za 6 godina “dogovorio” sa vama nije ispunio, dok ste vi ispunili sve?

Ne čini li vam se čudnim da predsednik SNS-a ne insistira da se ispoštuje dogovoreno? Zašto ide u Brisel kada Priština ništa od dogovorenog nije ispunila?

Zar vam se ne čini logičnim da država Srbija kaže: mi smo ispunili sve dogovoreno i nemamo o čemu dalje da razgovaramo dok Prišnia ne ispuni svoje? Zašta vlast to ne čini?

Briselski sporazum je loš za Srbiju. Problem je što ga je Srbija potpisala: Vučić i Dačić pre 6 godina. Srbija je na osnovu njega povukla sve svoje organe sa KiM. Za uzvrat nije dobila ništa. ZSO je jako važan za Srbiju, jer više od pola naših građana žive južno od Ibra. I kada se vrate institucije države Srbije na severni deo KiM, moramo misliti i na ljude južno od Ibra.

Najbolji način da Srbija zaštiti svoje interese na KiM je da vuče umerene i razumne poteze. Ne da poništava loš Briselski sporazum i bude kriva što nema dogovora, već da insistira da se sporazum poštuje. Pa ukoliko ga druga stana ne poštuje, da ga zbog toga raskine. To je razuman argument za sve, pa i za zemlje koje nam nisu naklonjene.

Zašto Srbija ne vuče najjače poteze u zaštiti svojih interesa? Šta predsednik SNS-a uopštve više radi u Briselu? Čak nema ni ustavnu nadležnost da pregovara. Po čijem diktatu je tamo?

 

Saša Radulović

predsednik programskog saveta DJB
šef poslaničke grupe DJB u NSRS

O autoru

Saša Radulović

U Skupštini se najsnažnije suprotstavio partijskom zapošljavanju, borio se protiv pljačkaških zakona, protiv subvencija stranim firmama u kojima naši radnici rade za minimalac, za vraćanje neustavno otetih penzija i plata. Podneo je brojne ustavne inicijative i krivične prijave protiv Aleksandra Vučića.

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Gospidin Radulovic zasluzuje da jednoga dana bude Premijer tj predsednik vlade R Srbije i uvede red u Republiku Srbiju . Partijski psrazitsli sistemi unistavaju nase drusto i ljude ji Srbiju koji bi da zive od svog rada ne od privilegija.

  • – Onome ko je na glavu stavio krunu više je stalo do krune, nego do glave. Pa će za svoju krunu dati i glavu. I glavu, i narod i zemlju i veru, a krunu neće dati ni za obraz. Pa da bi na glavi sačuvali tu svoju kraljevsku ili kneževsku krunu oni srčanije no naše age i begovi u svojim hrišćanskim zemljama brane prava naše islamske zemlje i vere. iz govora murata sinu bajazitu pred kosovsku bitku

  • kako? pa predsedavajuca skupstine gojkovic rece da predsednik zna najbolje sta je dobro za srbe nakosovu?! ne moze da se uporedi ni sa onim ludacima u letu iznad kukavicjeg gnezda koji se svaki dan kupaju, a kad su dobri puste im i vodu.

  • Ovaj, pre svega pravno utemeljen , stav da razgovore treba obustaviti jer druga strana ne ispunjava svoje obaveze je u duhu izuzetno konstruktivnog opozicioniranja svojstvenog, koliko ja mogu da ispratim, iskljucivo DJB-u koji ne trazi glavu na panju samo zbog glave vec uz svaku kritiku daje i ozbiljan predlog sta treba uraditi.