Pravosuđe Saopštenje

Klanšček izgubio sve sporove protiv Saše Radulovića

Nakon što je izgubio prvi spor i morao da plati 201.000 dinara, i nakon što je njegov stranački kolega Vladimir Kljajić izgubio spor i morao da plati 100.000 dinara, suočen sa gubitkom ostale tri tužbe u kojima bi morao da plati slične troškove, Branko Klanšček je juče molio sud pre ročišta da mu dozvoli da povuče preostale tri tužbe protiv Saše Radulovića i da ne plati troškove. Uz saglasnost Saše Radulovića, sud ga je obavezao da plati samo 50.000 troškova, nakon čega je Klanšček povukao sve tri tužbe.

Branko Klanšček je prethodno u maju 2018. izgubio sudski spor protiv Saše Radulovića, a Viši sud u Beogradu doneo je pravosnažnu presudu kojom se Klanšek obavezuje da isplati Raduloviću 201.000 dinara na ime sudskih troškova krivičnog postupka.

Vladimir Kljajić, kolega Branka Klanščeka kojeg je SNS većina u Opštini Vračar postavila za direktora Božidarca sa samo 27 godina i bez bilo kakvog relevantnog radnog iskustva, je u maju 2018. godine takođe izgubio spor koji je pokrenuo protiv Saše Radulovića morao da plati 100.000 dinara.

Podsećamo, Branko Klanšček i Vladimir Kljajić su isključeni iz DJB u martu 2016. godine pre lokalnih izbora. Nakon tih izbora uslikani su obojica na sastanku opštinskog odobra SNS-ana Vračaru. Branko Klanšček se nakon toga dve godine lažno predstavljao kao zastupnik grupe građana Dosta je bilo – Saša Radulović na Vračaru,  davao izjave za medije kojima je obmanjivao javnost, a medijski prostor je dobijao u Srpskom Telegrafu, Danasu, Informeru i na TV Pink.

 

Povezani tekstovi:

Klanšček izgubio spor protiv Radulovića

I Klanščekov kolega direktor Božidarca izgubio spor protiv Saše Radulovića

 

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

    • Klanšček je izgubio tako što je Saša Radulović posle godinu ipo dana spora promenio taktiku i učinio tačno ono što je na početku priče govorio da je apsolutno isključeno – pozvao se na poslanički imunitet (podnesak branioca od 10.05.2018). Tek nakon toga su Klanščekovi advokati procenili da ne postoji opcija za dalje gonjenje koja bi mogla dati bilo kakav rezultat i tada su preostale tužbe povučene.

      Sam Klanšček je jedna osobito ogavna pojava, ali istine radi njegove tužbe su otrešene institucijom poslaničkog imuniteta, a ne nekim drugim pravnim argumentima. Narodski rečeno, njegov tim je na sudu praktično nasankan i nanamljen u trošak – Radulović je prvo odbijao pozivanje na poslanički imunitet, zatim nije dolazio na ročišta, a nakon što je druga strana pred zastaru počela da traži privođenje usledilo je pozivanje na poslanički imunitet, čime je ceo slučaj nonšalantno otkačen bez presude.

      Činjenica je da je Klanščekova tužba otkačena tehnikom “Šta mi možeš”. Dotični možda bolje ni ne zaslužuje, ali ipak to je prećutano u tekstu…

    • … i to otvara mogucnost Klansceku da objavi jos jedan tekstic u Danasu kojim efikasno deluje protiv DJB. A, od DJB, osim pukih objasnjenja, muk.