Безбедност Саопштењe

Влада Србије дозволила странцима да контролишу кретање лица на територији Србије

Влада Србије потписала је споразум са Европском унијом о контроли миграната коју ће у Србији спроводити Европска агенција за граничну и обалску стражу (Фронтекс), чиме је дозволила странцима да контролишу кретање лица на нашој територији.

Потписивањем овог споразума са Фронтексом, Влада Србије урушава суверенитет државе Србије и по ко зна који пут крши Устав Србије.

Грађани Србије мало знају да је држава Србија до сада омогућила да преко 620.000 миграната у Србији поднесе захтев за азил и да са тим папиром наставе пут у ЕУ. Људима у невољи је сигурно потребна помоћ. Али је несхватљиво да мигранти који су стигли у Грчку, која је у ЕУ, па преко Бугарске и Македоније стигну у Србију, без да им дозволе подношење апликације за азил, и да им је тек у Србији то омогућено.

Да ли је ово председник СНС-а, противно уставу, обећао Ангели Меркел и ако јесте зашто? Зашто је Србија прихватила да изда несразмеран број апликација за азил?

Захтевамо од Владе Србије да под хитно обавести јавност каква ће бити овлашћења припадника Фронтекса кад је реч о контроли миграната у Србији и на који период је орочена ова сарадња.

Да ли је истина да ће јединице Фронтекса ће бити опремљене и оружјем, и имати право да на територији Србије контролишу документа миграната и одлучују о њиховом даљем кретању и боравку на територији Србије?

Подсећамо грађане да у ЕУ влада велико размимоилажење око миграционе политике што је резултирало озбиљним притиском на Италију и Мађарску. Наиме, Шпанија и Грчка су већ потписале са Немачком споразуме који их обавезују да приме назад мигранте који су поднели захтев за азил у овим медитеранским земљама. Италија одбија да потпише такав споразум. Да ли је долазак Фронтекса први знак да ће Србија бити у обавези да прими назад мигранте? Мигрантима свакако треба помоћи, али не на овај начин, тајним споразумима о чијем садржају грађани Србије ништа не знају.

Доста је било

Доста је било

4
Оставите коментар

avatar
2500
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
ranko75Доста је билоHansTanja Recent comment authors
најновији најстарији
Tanja
Гост
Tanja

A o tome je znači reč.Nije samo Kosovo u pitanju.Zato draga Angela svako malo posalje nekog birokratu iz Eu da, kad zatreba, AV potapše po ramenu i kaže da „Srbija ide u dobrom smeru“.

Hans
Гост
Hans

Na kom delu teritorije srbije se mogu kretati pripadnici Fronteks-a? I po cemu oni mogu prepoznati koje migrant a ko nije, sto bi u praksi znacilo da mogu legitimisati bilo koga ko vizuelno ima karakteristike koje odgovaraju migrantima. Ili gresim?

ranko75
Гост
ranko75

Ovoga izdajnika i zlotvora je lakse i jeftinije poslati na sastanak sa Djindjicem,cem podneti svu stetu koju nam cini.