Војводина Политика Пољопривреда Саопштењe

Отимачина приватних поседа потомака солунских ратника у Банатском Карађорђеву

Обавештавамо јавност да се у Банатском Карађорђеву паорима у поступку комасације отима земља коју су њихови преци добили након Првог светског рата због заслуга у борби против окупатора. Не желећи било какву политизацију овог питања, упозоравамо власт да прекине отимачину, поштује одредбе закона и не дира “добровољачку земљу” у Банатском Карађорђеву.

Паорима из Карађорђева који живе деценијама на селу и од пољопривреде, у поступку комасација, неколико локалних моћника власти у општини Житиште отима њихове квалитетне парцеле, а даје лошију земљу.

Оваквом противзаконитом комасацијом у општини Житиште, грађани Банатског Карађорђева биће принуђени да се иселе, јер неће имати од чега да живе и прехрањују породице.

Поступак отимачине тзв. ”добровољачке” земље од потомака солунских ратника спроводи се баш на стогодишњицу пробоја Солунског фронта који ова држава није обележила ни једном реченицом. Ругање и понижавање предака који су погинули за нашу слободу наставља се прекрајањем приватних поседа и отимањем земље од малих газдинстава у којима живе потомци храбрих војника.

Иронија је и да ову земљу нису дирали ни Хитлер, ни Тито, ни Милошевић, али је отимачина земље у Војводини, нажалост, заштитни знак актуелне власти већ неколико година.

Доста је било

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар