dav
LOKAL Војводина Саопштењe

Саопштење поводом погибије радника на друмско-железничком мосту у Новом Саду

У протеклих 28 дана на градилиштима Србије своје животе је изгубило 6 људи. Новосађане је данас затекла вест о погибији 38-годишњег радника, на новом друмско-железничком мосту. У јуну месецу живот је на овом месту изгубио и радник из Лесковца. На опасности по грађане, које вребају услед пуштања у рад недовршеног моста, новосадски одбор “Доста је било” већ је упозорио јавност. (Отварање недовршених пројеката – опасне игре власти)
Реализације оваквих пројеката стављене су у службу политичке кампање владајуће гарнитуре. Утркивање са временом тамо где га не сме бити, на штету безбедности и квалитета, а зарад убирања јефтиних политичких поена, разрађен је сценарио градње под палицом СНС. Министар рада, Зоран Ђорђевић, у мору несувислих изјава, изговорио је и то да је увиђај од стране ресорне инспекције, на месту погибије двојице људи у “Београду на води”, непотребан. По његовим речима, довољно је то што је некакав увиђај обавила сама компанија која изводи радове. Овакве апсурдне и срамне изјаве морале би коначно уверити у опасности које се надвијају над нашом земљом, чак и оне који су до сада затварали очи пред чињеницом да се Србија претворила у земљу јефтине радне снаге, где је вредност људског живота потпуно девалвирана, а држава стављена у службу страних компанија.
Новосадски одбор “Доста је било” апелује на све одговорне у ресорним министарствима да под хитно спроведу надзор над градилиштима у Новом Саду, али и у земљи, јер она нису и не могу бити сценографије за усликавање веселе владајуће свите, која се на тим местима појављује у рекламне сврхе.

Градски одбор “Доста је било”
Нови Сад

Ознаке