dav
LOKAL Vojvodina Saopštenje

Saopštenje povodom pogibije radnika na drumsko-železničkom mostu u Novom Sadu

U proteklih 28 dana na gradilištima Srbije svoje živote je izgubilo 6 ljudi. Novosađane je danas zatekla vest o pogibiji 38-godišnjeg radnika, na novom drumsko-železničkom mostu. U junu mesecu život je na ovom mestu izgubio i radnik iz Leskovca. Na opasnosti po građane, koje vrebaju usled puštanja u rad nedovršenog mosta, novosadski odbor “Dosta je bilo” već je upozorio javnost. (Otvaranje nedovršenih projekata – opasne igre vlasti)
Realizacije ovakvih projekata stavljene su u službu političke kampanje vladajuće garniture. Utrkivanje sa vremenom tamo gde ga ne sme biti, na štetu bezbednosti i kvaliteta, a zarad ubiranja jeftinih političkih poena, razrađen je scenario gradnje pod palicom SNS. Ministar rada, Zoran Đorđević, u moru nesuvislih izjava, izgovorio je i to da je uviđaj od strane resorne inspekcije, na mestu pogibije dvojice ljudi u “Beogradu na vodi”, nepotreban. Po njegovim rečima, dovoljno je to što je nekakav uviđaj obavila sama kompanija koja izvodi radove. Ovakve apsurdne i sramne izjave morale bi konačno uveriti u opasnosti koje se nadvijaju nad našom zemljom, čak i one koji su do sada zatvarali oči pred činjenicom da se Srbija pretvorila u zemlju jeftine radne snage, gde je vrednost ljudskog života potpuno devalvirana, a država stavljena u službu stranih kompanija.
Novosadski odbor “Dosta je bilo” apeluje na sve odgovorne u resornim ministarstvima da pod hitno sprovedu nadzor nad gradilištima u Novom Sadu, ali i u zemlji, jer ona nisu i ne mogu biti scenografije za uslikavanje vesele vladajuće svite, koja se na tim mestima pojavljuje u reklamne svrhe.

Gradski odbor “Dosta je bilo”
Novi Sad

Oznake

DJB

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar