Vojvodina Politika Poljoprivreda Saopštenje

Otimačina privatnih poseda potomaka solunskih ratnika u Banatskom Karađorđevu

Obaveštavamo javnost da se u Banatskom Karađorđevu paorima u postupku komasacije otima zemlja koju su njihovi preci dobili nakon Prvog svetskog rata zbog zasluga u borbi protiv okupatora. Ne želeći bilo kakvu politizaciju ovog pitanja, upozoravamo vlast da prekine otimačinu, poštuje odredbe zakona i ne dira “dobrovoljačku zemlju” u Banatskom Karađorđevu.

Paorima iz Karađorđeva koji žive decenijama na selu i od poljoprivrede, u postupku komasacija, nekoliko lokalnih moćnika vlasti u opštini Žitište otima njihove kvalitetne parcele, a daje lošiju zemlju.

Ovakvom protivzakonitom komasacijom u opštini Žitište, građani Banatskog Karađorđeva biće prinuđeni da se isele, jer neće imati od čega da žive i prehranjuju porodice.

Postupak otimačine tzv. ”dobrovoljačke” zemlje od potomaka solunskih ratnika sprovodi se baš na stogodišnjicu proboja Solunskog fronta koji ova država nije obeležila ni jednom rečenicom. Ruganje i ponižavanje predaka koji su poginuli za našu slobodu nastavlja se prekrajanjem privatnih poseda i otimanjem zemlje od malih gazdinstava u kojima žive potomci hrabrih vojnika.

Ironija je i da ovu zemlju nisu dirali ni Hitler, ni Tito, ni Milošević, ali je otimačina zemlje u Vojvodini, nažalost, zaštitni znak aktuelne vlasti već nekoliko godina.

Dosta je bilo

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar