VIDEO Kosovo i Metohija Skupština Spoljna politika

Branka Stamenković: Da li će Srbija zamrznuti Briselski dijalog dok Priština ne ispuni obećano?

Ne ulazeći u to da li je Briselski sporazum uopšte trebalo potpisivati, ni posle šest godina nije oformljena Zajednica srpskih opština. Priština ništa dogovoreno nije ispunila posle punih šest godina.

– Brisleske razgovore treba odmah zamrznuti, Prištini dati rok od tri meseca da podnese nacrt statuta ZSO, a koja je od izuzetne važnosti za Srbe koji žive južno od Ibra. Ukoliko ni tada Priština ne uradi obećano, Briselski sporazum treba proglasiti pravno ništavim, izjavila je Narodnoj skupštini zamenica predsednika DJB i narodna poslanica Branka Stamenković.

Amerika je odskora promenila politiku prema Balkanu, pa bi najbolje bilo to mudro iskoristiti u našu korist. Potrebno je okrenuti se od pogubne politike koja je do sada vođena u vezi sa KiM, i pronaći kreativno, odgovorno i državotvorno rešenje.

– DJB ima to rešenje i mi smo ga prošle nedelje predstavili javnosti. Nacrt zakona o KiM koji smo predstavili, uputili smo predsedniku Srbije, predsednici Vlade, predsednici Narodne skupštine, Srpskoj pravoslavnoj crkvi, Srpskoj akademiji nauka i umetnosti, kao i svim drugim relevantnim političkim organizacijama uz poziv da uzmu učešće u javnim raspravama i okruglim stolovima. Hoće li predsednik Srbije reći šta misli o ovom predlogu, pitala je Stamenković.

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar