Kultura Nauka Saopštenje

Smena na čelu Muzeja Nikole Tesle: Ruganje velikanu svetske nauke i građanima Srbije

Nakon odluke Vlade Srbije da potpuno ignoriše slavni istorijski trenutak za građane Srbije – stogodišnjicu proboja Solunskog fronta – kroz isto poniženje i ruganje kao narod ponovo prolazimo odlukom da se sa čela Muzeja Nikole Tesle smeni dr Branimir Jovanović koji se više od 30 godina bavi životom i izumima velikana svetske nauke Nikole Tesle, a na to mesto postavi dosadašnja gradska sekretarka za kulturu Ivona Jevtić.

Jevtić ne samo da nema nikakvog iskustva u upravljanju muzejom, niti se u dosadašnjem radu u Pošti Srbije i gradskoj upravi bavila radom svetskog naučnika, već je javnosti poznata po rasipanju gradskog novca na izmišljene kulturne organizacije, programe i “modne revije”.

Narod Srbije, koji neguje bogatu istoriju i koji je ponosan na brojne istorijske događaje, izvojevane bitke u svetskim ratovima i svetski poznate pripadnike nauke i kulture, ovakvim kadriranjem naprednjačkih vlasti primoran je da namerno umanjuje sjaj sopstvenih velikana i dostignuća, kako bi se nastavilo bolesno dokazivanje teze da je u vreme SNS sve najbolje, a Vučić najveći.

SNS je imenovanjem ministara Vlade Srbije bez dana radnog iskustva u resorima kojima upravljaju, već doveo do toga da padaju potporni zidovi, da se rasprodaju nacionalni resursi i da se od Srbije pravi zemlja jeftine radne snage, ali stavljanjem najvrednijih kulturnih ustanova u ruke stranačkih poslušnika od Srbije će ostati samo olupina.

Muzej Nikole Tesle u kojem se čuva celokupna zaostavština Nikole Tesle nije zaslužio da ovom važnom institucijom za kulturu, nauku i istoriju Srbije upravlja nesposobni nekvalifikovani partijski kadar koji ne zna ništa o Nikoli Tesli.

Nikola Tesla – uz Njutna, Ampera, Volta, Kelvina –  jedan od samo 15 naučnika u svetu po kojem je nazvana jedinica mere (magnetna indukcija), nije zaslužio Ivonu Jevtić, niti bilo koju drugu nestručnu osobu koja je do visoke pozicije u društvu došla preko partijske knjižice, a ne dugogodišnjim učenjem, radom i usavršavanjem.

Tražimo od gradonačelnika Beograda da obrazloži izbor Ivone Jevtić na ovako važnu funkciju, kao i da se objavi njena detaljna biografija, pa nek ceo svet, koji se i dalje divi izumima i radu Nikole Tesle, oceni da li “Srbija ide u dobrom pravcu”, kako nas to evropske birokrate uveravaju svaki dan.

 

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Sve u istom maniru, nekome je placeno da upropasti sve sto je Srpsko, narocito nase velikane.
    Zar je sad bila neophodna promena kustosa koji je tu radio 30 godina. Zasto? Da bi dosao neko
    drugi, kome mogu da manipulisu i kroz tu manipulaciju da smanje vrednost Tesli sto vise.
    Da li ljudi imaju snage da se izbor protiv svih ovih nepravidnosti, do sada nevidjenih? Vise nas
    je od njih, ne pitamo se ni za sta, sve su iskopali, po svom. Nista se nikome ne svidja. Mi
    smo postali zamorcici u nasoj zemlji.