VIDEO Politika Skupština

(Video) Saša Radulović: Zašto Srbija prati nemačku politiku na Balkanu

Šef poslaničke grupe DJB Saša Radulović, danas je u Narodnoj skupštini ponovo uputio nekoliko pitanja ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću.

Iako je Dačić poslao odgovor, to nije odgovor na postavljena pitanja. A pitali smo zašto Srbija prati nemačku politiku na Balkanu?
Poznato je da su sve svetske sile kolonijalne sile. Klintonova SAD koja nas je bombardovala, kolonizuje tamo gde je nafta i  jeftina radna snaga a to je za njih u Meksiku.

Kina nam je uzela upravo rezerve bakra, RTB Bor i nalazište Čukaru Peki vredno preko 150 milijardi evra. Rusi su nam uzeli naftu i NIS budzašto, a Nemačka od Balkana pravi prostor jeftine radne snage. Pored toga, gledaju u pravcu Telekoma, EPS-a, vojvođanske zemlje.

Balkan je postao sfera nemačkog uticaja u poslednjih deset godina. Za to vreme, Balkan se pretvara u prostor jeftine radne snage sa autokratama na vlasti, medijiskim mrakom, uništavanjem institucija sistema i potpunim urušavanjem demokratije.

Ta politika želi cementiranje ovog i ovakvog Balkana, da Srbija potpiše pravno-obavezujući sporazum sa Kosovom jer, kako kažu, nemamo definisane granice. Zato je ministru Dačiću i upućeno pitanje zašto Srbija prati ovakvu politiku koja za krajnji cilj ima to da Kosovo dobije stolicu u UN? Nije nam odgovorio.

Na drugo pitanje, na koje takođe nije odgovorio, glasilo je: Prošlo je već šest godina otkako je Srbija potpisala Briselski sporazum. Srbija je ispunila sve obaveze iz tog sporazuma, Kosovo praktično nijednu. Zašto razgovaramo sa nekim ko ne ispunjava dogovoreno?

Zajednica srpskih opština je nešto što je veoma potrebno našim ljudima koji žive južno od Ibra, zašto razgovarate u Briselu kada ne ispunjavaju obećano?

Treće pitanje za ministra finansija: Privatizovan je PKB. Vladajućoj većini su bila puna usta pljačkaških privatizacija, pa zašto je sada nastavljate preko PKB-a? Ovo preduzeće je prodato za 105 miliona evra. Ako pogledate finansijske izveštaje za prethodnu godinu, PKB je vredan 400 miliona evra. Zašto ovako vrednu imovinu dajemo kompaniji koja nema ništa u Srbiji, praktično poklanjamo?

Dosta je bilo

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Da li znate: koliko je godina Lidlu (Nemacka kompanija) u Srbiji omoguceno da ne placa porez na dobit? Dok gradjani Srbije placaju kamtu od 15% na kamatu ostvarenu na stednju u stranoj valuti, (koja ide u budzet Srbije) u ovom slucaju, stranoj kompaniji se omogucava da ne placa nista u budzet Srbije !?! iako je “teska” u evrima, koliko i pola budzeta Srbije!
    Na koliki je vremenski period Lidl (Nemacka kompanija) oslobodjena placanja poreza na plate uposlenih, koji su drzavljani Srbije? te u budzet Srbije po tom osnovu opet dolazi jedno veliko, veliko – NISTA!!!!