Beograd

Kad Vesić obeća da će pooštriti legalizaciju  ”divlje” gradnje

Ko se danas probudio u Beogradu sve je postigao, kaže veliki Duško Radović.

Međutim, i ja sam se probudio danas u Beograd. 17.10.2018. godine. 6 .45. Ni minut više.

Na TV javljaju da je Vesić obećao da će pooštriti postupak legalizacije. Doneli su zakon 2015.a sada će pooštriti proces. Pa da. SNS garnitura tri godine pušta  da se gradi mimo zakona i zakonske procedure gurajući sebi u džep i kasu stranke silne pare od korupcije, a istovremeno oštećuje državnu kasu za milionske iznose.

Igraju se popusti, pa stegni. Posle dopuštanja nastavka divlje gradnje nakon zakonskog roka sada će stegnuti. Doneće novi zakon i dobiti nove pare ucenjujući one koji su gradili mimo procedure.

Izađem napolje a još mi se motaju najave oštrije legalizacije po glavi. Pogledam, kad ispred mene u ulici Prespanskoj 1 niče stambeni objekat sa više stanova.

Bez dozvole, bezimeni investitor. Komšije tu. Ogorčene.

U urbanom miljeu niske gradnje štrči zgrada koja ide pet spratova u vis, a po ostavljenoj armaturi u stubovima biće tu još koji.

Eto nama pooštrene legalizacije. Lopovi kradu na svakom ćošku.

Hitam da pišem peticiju da komšije potpišu.

Po mom skromnom mišljenju, da bi se ovom zlu stalo na put jedini lek je ukidanje zakona o legalizaciji i postupanje u skladu sa  Zakon o planiranju i izgradnji. Svaki nelegalan objekat mora da prođe proceduru. Geodetski zavod da radi snimanje objekta na terenu. Naravno, oni koji su gradili nelegalno – da odgovaraju krivično.

Tako nikome više neće pasti na pamet da radi mimo zakona. Zakon o legalizaciji tj. ozakonjenju i Sekretarijat za legalizaciju su izvor korupcije, lopovluka i postojanja urbanističke mafije.

A  EU ih podržava i pušta da rade sve ovo.

Zato dosta je.

 

Miloš Jeftić

Dosta je bilo Zvezdara

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar