Politika Skupština

Poslanička grupa Dosta je bilo bojkotuje poslanička pitanja Vladi Srbije

Poslanička grupa Dosta je bilo bojkotovaće popodnevno zasedanje Narodne skupštine kada se direktno postavljaju pitanja Vladi Srbije jer za ove dve godine nijednom nismo došli na red da postavimo pitanje premijerima Vučić i Brnabić, niti bilo kojem ministru.

Jasno je da Vlada Srbije očigledno sve vreme ima strah od poslaničkih pitanja koja dolaze od poslanika DJB.

Poslednji četvrtak u mesecu je dan kada je Vlada dužna da dođe u Skupštinu i odgovara na pitanja poslanika, na sednici koja je u toku, u periodu od 16 do 19 časova. To je još jedan mehanizam kojim poslanici treba da vrše kontrolu rada izvršne vlasti.

Na postavljeno poslaničko pitanje Vlada, odnosno ministar, dužan je da odmah usmeno odgovara.

Za ove dve godine, ne samo da DJB nikada, ali nikada, nije došao na red, nego ni Maja Gojković ne poštuje poslovnik jer namerno završava sednice pre poslednjeg četvrtka u mesecu. Prošle godine, samo jednom u oktobru je zakazana ovakva sednice, ove godine u martu, aprilu i septembru.

A kad se održe sednice četvrtkom i Vlada dođe, pitanja postavljaju poslanici iz redova vladajuće koalicije i poslanici malih poslaničkih grupa. S tim da poslanici imaju na raspolaganju tri minuta a premijerka i ministri bez vremenskog ograničenja mogu da odgovaraju. Tako se ovo pretvara u još jedan hvalospev i propagandu Vlade Srbije bez mogućnosti da im opozicioni poslanici postave pitanja ili odgovore na neistine.

U ovoj predstavi Maje Gojković u vezi sa postavljanjem pitanja Vladi Srbije i pokušajima da zaštiti ministre od kritike i polemike sa poslanicima, Dosta je bilo neće učestvovati.

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar